La Batllia valida la compensació de Govern a Coopalsa per les pèrdues durant la pandèmia

En primera instància, s’ha desestimat la petició de les companyies i es dona per bons els 470.000 euros que havien calculat els tècnics de l’executiu; des de la companyia s’analitza la sentència per avaluar si es va al Superior

Èric Bartolomé, durant la compareixença davant els mitjans.
Èric Bartolomé, durant la compareixença davant els mitjans. G. P.

De moment, la batalla judicial per la compensació a les companyies de bus davant les pèrdues registrades durant la pandèmia la guanya Govern. La Batllia ha desestimat la demanda presentada per una de les concessionàries, Coopalsa, en desacord per la xifra atorgada des de l’executiu. Es tracta, però, d’una decisió de primera instància que, ara, es podria dur davant el Superior. Des del gabinet es confia que l’altra acció en curs, la de Nadal, també segueixi el mateix camí.

El secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, ha revelat que, per ara, la primera resolució judicial sobre el cas els ha estat favorable. La Batllia no ha donat la raó a l’empresa, que considerava que la quantitat a percebre havia de ser superior, en més d’un 10%, als 470.000 euros que els tècnics del Govern havien calculat.

Un vehicle de línia nacional a l'estació de busos.

Relacionat

Govern va acordar un dèficit amb les companyies de busos per la Covid i en va pagar un altre

Coopalsa havia dut el cas davant els tribunals després de no arribar a un acord amb Govern. Demanava una compensació superior. També ho feia l’altra concessionària, Autocars Nadal, que va presentar una acció judicial pel seu compte, ara a l’espera de resposta de primera instància.

Un vehicle del Bus Exprés a la parada del carrer de la Unió.

Relacionat

Autocars Nadal porta a la Batllia la compensació per les pèrdues del primer any de pandèmia

Bartolomé no ha dubtat a treure pit de la resolució. “Es demostra que els nostres càlculs eren correctes”, ha indicat. A més, ha volgut lamentar que “es posés en dubte l’honorabilitat dels tècnics”, que ara, al seu entendre, queda salvaguardada.

Per la seva banda, el gerent de Coopalsa, Gabriel Dalleres ha admès que ja han rebut la resolució i que aquesta, lògicament, no els satisfà. “No va en la línia que nosaltres esperàvem”, ha indicat. Ara, però, volen “analitzar-la, avaluar els arguments i ja mirarem què fer”. En definitiva, es buscarà si hi ha marge per presentar un recurs d’apel·lació davant la sala administrativa del Superior que, tot fa pensar, hi ha acabarà sent.

Un dels busos del transport públic.

Relacionat

Aportació de 473.000 euros a Coopalsa pel dèficit causat pel coronavirus en les línies de bus

Davant la Justícia, encara hi ha una segona demanda de Coopalsa. En aquest cas, per la compensació per l’entrada en funcionament de l’abonament de 30 euros mensuals. En aquest cas, però, ja hi ha un preacord per aquesta indemnització i, segons ha apuntat Bartolomé, el compromís de retirar l’acció judicial. Dalleres ha confirmat que “un cop se signi i es formalitzi tot, retirarem el recurs”.

Comentaris (3)

Trending