Autocars Nadal porta a la Batllia el pagament del cànon de la concessió perquè no ha tingut guanys

La companyia assegura que es va establir amb Govern el pagament sempre que els beneficis arribessin als 202.000 euros, quan assegura que això no ha estat així per culpa de la pandèmia

Un vehicle del Bus Exprés a la parada del carrer de la Unió.
Un vehicle del Bus Exprés a la parada del carrer de la Unió. NADAL-JULIÀ

Una de les companyies concessionàries de les línies de transport nacional de viatgers ha presentat a la Batllia una demanda contra el Govern pel pagament del cànon pactat perquè, mentre l’administració considera que s’ha de liquidar, Autocars Nadal, assegura que no s’han obtingut els beneficis establerts al pla de negoci, tenint en compte que la pandèmia “va alterar tots els plans”.

Autocars Nadal ha portat, de nou, a la Batllia l’executiu, en aquest cas pel pagament de la liquidació del cànon establert en el contracte corresponent al període comprès entre el 2019 al 2022. Fonts de la companyia han explicat a l’Altaveu que “ens vam comprometre a fer el pagament del cànon sempre que hi hagués benefici”. Asseguren que “fins a l’inici de la Covid-19 les xifres eren bones, però aquests anys no hi ha hagut guanys, si no pèrdues que s’han pogut compensar amb l’equilibri econòmic sense comptar el pagament del cànon”. En aquest sentit exposen que el què s’havia establert és que si els beneficis arribaven als 202.000 euros és quan faria efectiu el pagament a Govern.

Des de l’empresa de transport de viatgers exposen que havien presentat dos recursos administratius que no han obtingut la resposta desitjada i no els ha tocat cap més remei que acudir a la Justícia. “És un tema d’interpretació de contracte perquè són dos punts de vista diferents”, han puntualitzat. De fet, aquesta és la tercera acció que Autocars Nadal ha portat a la Batllia contra el Govern. Anteriorment, ho havia fet per la compensació de les pèrdues del primer i segon any de la pandèmia.

Un vehicle del Bus Exprés a la parada del carrer de la Unió.

Relacionat

Autocars Nadal porta a la Batllia la compensació per les pèrdues del primer any de pandèmia

Les mateixes fonts també han parlat del resultat de les eleccions generals amb la victòria demòcrata per majoria absoluta. “Esperem que hi hagi un canvi a nivell departament de Transports per poder exposar i arribar a una entesa en tots els temes que hi ha sobre la taula”, han apuntat. Entre aquests hi ha la negociació sobre la compensació de l’abonament del bus gratuït.

Comentaris (1)

Trending