104 aturats menys inscrits al Servei d'Ocupació al setembre

L’evolució del mercat laboral, sumada a altres dades com el creixement de les importacions, fan que Jordi Gallardo defensi que l’economia “almenys entre juny i setembre té bona salut”

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

Setembre es va tancar amb un nou descens del nombre de persones inscrites en recerca de feina al Servei d’Ocupació. En concret, d’un 11,4%. Aquesta dada, sumada a altres com ara el nombre d’assalariats o la recuperació de les importacions ha estat emprada pel Govern per llançar un missatge optimista sobre la recuperació econòmica. “Almenys entre juny i setembre, ha gaudit de bona salut”, ha assegurat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Així, a 30 de setembre, el Servei d’Ocupació tenia 810 persones en situació de recerca de feina. Comparada amb la dada a 31 d’agost (914), això suposa una reducció de l’11,4%. “Són xifres positives. Des del màxim d’abril, s’han reduït significativament”, ha comentat el ministre, que ha admès que, de cara als dos propers mesos i fins a l’inici de la temporada d’hivern el lògic seria que hi hagués un repunt.

184 persones perceben actualment la prestació per desocupació involuntaria, de les quals 131 arran de perdre la feina per culpa de la crisi del coronavirus

Pel que fa als beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària, hi ha actualment 184, dels quals la gran majoria, 131, s’han acollit arran de perdre la feina com a conseqüència de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Aquestes ajudes, ha explicat Gallardo, suposen una despesa pel Govern de 103.204 euros mensuals.

El ministre ha revelat que  s’han realitzat 264 noves contractacions durant el setembre. D’elles, 31 mitjançant el mateix servei i 38 vinculades al pla de foment al sector públic. S’espera que l’altre pla, el del sector privat, comenci a donar fruits aquest mes. A banda, 165 persones més van trobar un nou lloc de treball pels seus propis mitjans.

Gallardo també ha indicat que, a finals de setembre, hi havia registrats 37.488 assalariats. Tot i que, hi ha un descens en comparació als 38.283 d’un any enrere, es tracta d’una dada, ha defensat el titular d’Economia, que permet “dir que recuperem la normalitat a efectes del mercat laboral d’un any sense efecte Covid”.

També ha volgut posar en relleu la bona evolució de les importacions, amb un increment del 7,9% al setembre en comparació al mateix mes del 2019 i uns ingressos a duana de 17,38 milions. Amb totes les dades sobre la taula, Gallardo, que ha intervingut a la roda de premsa des del seu domicili, on està aïllat pel fet d’haver tingut contacte amb un positiu de coronavirus, ha indicat que “hi ha un conjunt de xifres que posen l’economia, sobretot entre juliol i setembre, en bona salut”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending