L’arribada de temporers dispara la venda d’abonaments mensuals de bus

Aquest febrer s’han demanat gairebé 4.000 targetes quan, en canvi, durant l’octubre la xifra va ser lleugerament superior a les 2.000

Un bus de la línia d'Ordino passant per la rotonda de Govern.
Un bus de la línia d'Ordino passant per la rotonda de Govern. Toni Solanelles

L’arribada de temporers ha disparat la venda d’abonaments mensuals per a la xarxa de bus. Així es constata amb les dades facilitades des del Govern. Si al setembre la xifra quedava per sota dels 2.000, aquest febrer es va fregar els 4.000. S’espera que amb el final de la campanya d’hivern el nombre torni a disminuir i es recuperin les xifres prèvies.

Segons la informació que s’ha transmès des de l’executiu, el setembre, primer mes amb el nou abonament mensual a 30 euros, es van vendre a través de les diferents vies (aplicació, als mateixos vehicles o a l’estació nacional) fins a 1.899 targetes. Aquestes, cal recordar, permeten un nombre il·limitat de viatges al llarg dels 30 dies.

La dada es va incrementar a l’octubre, fins a 2.071. Per tant, un augment del 9%. En canvi, el gran s’ha viscut amb l’arribada de la temporada d’hivern. Al novembre la xifra ja superava els 3.000 (3.047) i ha continuat creixent: 3.475 al desembre i 3.468 al gener. El punt màxim s’ha assolit, justament, aquest febrer, amb 3.988 abonaments venuts.

Les previsions és que aquest nivell d’operacions es mantingui encara fins a la finalització de la campanya turística d’hivern. I és que es creu que bona part d’aquest augment respon als abonaments que han comprat els temporers, la majoria dels quals no disposen de vehicle propi i, per tant, a l’hora de moure’s pel país han d’apostar pel bus. Llavors, es creu que la xifra tornarà a caure a un nivell similar al del mes d’octubre.

grafic busos

Comentaris

Trending