S’amplia la quota especial d’estiu amb 400 autoritzacions més

El reglament, que entra en vigor aquest dilluns, té un termini de presentació fins al 15 de setembre i està obert a totes les empreses del sector de l’hoteleria i la restauració

Una imatge de l'exterior de les dependències on es troba ubicat el servei d'immigració.
Una imatge de l'exterior de les dependències on es troba ubicat el servei d'immigració. Toni Solanelles

Malgrat haver augmentat el contingent i les dificultats per trobar habitatge, les 700 autoritzacions possibles ja s’han atorgat. Per aquest motiu, el Govern ha aprovat aquest dilluns el Reglament d’ampliació de la quota especial de les autoritzacions d’immigració temporals del sector hoteler per a la temporada d’estiu. Així, se’n podran atorgar 400 més des d’aquest dilluns, moment en que entra en vigor, i  se’n podran presentar fins el 15 de setembre.

El text que ha aprovat aquest dilluns el Govern modifica la quota per al període d’estiu que es va autoritzar el 18 de maig amb un contingent de 700 permisos. Aquesta quantia, que era el primer cop que es presentava, es dividia en 650 corresponents a permisos d’immigració temporals i en 50 per als temporers. Aquesta xifra inicial, com és habitual, es podia ampliar en un 30%. Les cues al servei d’immigració els darrers dies ja feien apuntar el que ha acabat succeint, que les 700 autoritzacions possibles s’han atorgat.

Cua a la porta d'immigració aquest dimarts.

Relacionat

Temporers que es queden a l’estiu denuncien les dificultats per llogar pisos

D’aquesta manera, ha quedat exhaurit el nombre global d’autoritzacions que podien ser acordades mitjançant el reglament del maig, inclosa l’ampliació excepcional possible de 210 permisos extres. Per tant, davant aquesta situació, el Govern ha aprovat aquest dilluns l’ampliació de la quota especial d’estiu amb 400 autoritzacions més, 350 de les quals són per a temporals i 50 per a fronterers. Igualment, la xifra és ampliable un 30%.

De la mateixa manera que en les autoritzacions atorgades a l’empara de les quotes del reglament del 18 de maig, els permisos d’aquesta ampliació tindran vigència fins al 31 d’octubre. El termini de presentació s’inicia amb l’entrada en vigor del reglament, avui mateix, i s’acabarà el 15 de setembre d’enguany. El reglament està obert a totes les empreses del sector de l’hoteleria i la restauració.

Cua a la porta d'immigració aquest dimarts.

Relacionat

Temporers que es queden a l’estiu denuncien les dificultats per llogar pisos

Malgrat les condicions que reclamen alguns dels temporers, sobretot pel que fa al gran problema de no trobar habitatge, un dels principals motius pels quals s’ha pogut aconseguir aquestes xifres ha estat el fet de que poguessin sol·licitar una ampliació aquells que ja havien treballat a l’estiu. Així mateix, la situació que està vivint actualment el sector de l’hoteleria i la restauració, amb una normalització de les restriccions sanitàries, també ha portat una nova onada de treballadors per a l’estiu.

Etiquetes

Departament d'Immigració a l'edifici de l'Obac.

Relacionat

La primera quota d’estiu s’obre, en principi, per a 700 temporers

Comentaris (4)

Trending