Alta demanda de tests d’antígens a les farmàcies per part dels turistes

L’esgotament de les proves a molts llocs d’Espanya, el preu més reduït i la proximitat de les festes de Nadal provoquen que molts visitants comprin paquets importants als comerços del país

Dos paquets amb cinc tests d'antígens com els que es venen a les farmàcies del país.
Dos paquets amb cinc tests d'antígens com els que es venen a les farmàcies del país.

La proximitat de les festes de Nadal i l’enfortiment de la sisena onada del coronavirus està provocant que a Espanya en general i a Catalunya en particular hi hagi una important demana per aconseguir tests d’antígens. I les farmàcies ho estan patint. De fet, a molts llocs ja no se’n troben. I això s’està notant també a Andorra: els establiments del país han detectat una forta petició d’aquestes proves els darrers dies. I, en molts casos, no són els residents qui fan la comanda, sinó els visitants.

Per ara, al Principat no hi ha problemes d’abastiment d’aquests tests. Es poden trobar sense gaires problemes a qualsevol farmàcia. Situació ben diferent de la que s’està vivint a molts llocs d’Espanya. A moltes botigues del país veí ja s’ha penjat el cartell d’esgotament d’existències. En gran part, perquè moltes famílies no volen renunciar a les trobades de Nadal, però les volen celebrar amb el punt extra de seguretat -que no el 100%, cosa que no es pot oblidar- que atorgar fer-se la prova prèviament a anar al dinar o sopar.

I, per això, són molts els visitants o turistes que quan pugen a Andorra han posat aquest material en la seva llista de la compra. Així ho han detectat moltes farmàcies, especialment aquelles situades a les zones més comercials. Els demanen els residents, és clar; però també s’ha comprovat com molts estrangers pregunten preus. I en molts casos no s’emporten pas un o dos. Marxen ben carregats per assegurar que els tests se’ls podrà fer tota la família quan arribi l’hora de trobar-se per Nadal.

Per ara, els establiments no estan tenint problemes d’abastiment. Hi ajudarà el fet que Govern reparteixi els pròxims dies, via comuns, dues proves per ciutadà, fet que reduirà segurament la demanda interna. També, però, caldrà veure si les dificultats per trobar-los a Espanya acaba incrementant encara més una d’externa que ja és important. En alguns casos, indiquen els farmacèutics consultats, “agafen un bon paquet”, aprofitant, també, que el cost és inferior que al seu lloc d’origen.

Comentaris (4)

Trending