L’allargament dels ERTO preveu mantenir la prestació econòmica i l’aportació del Govern

Els grups parlamentaris han acordat que l’allargament serà fins al 30 de juny i que els requisits per accedir-hi seran més estrictes

Edifici del departament de Treball a Escaldes-Engordany.
Edifici del departament de Treball a Escaldes-Engordany. Arxiu

La futura llei que permetrà ampliar al 2021 les suspensions temporals de contracte i les reduccions de jornada, les dues figures que traslladen a Andorra els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, acotarà els requisits per acollir-se. El que no tocarà serà la prestació que s’atorga. És a dir, Govern mantindrà la mateixa aportació que fa ara per cobrir la major part dels salaris dels treballadors.

Així ho han apuntat a Altaveu fonts properes a les negociacions que mantenen els grups parlamentaris per intentar consensuar al màxim possible el text i assegurar així una tramitació àgil, tot tenint en compte que ha d’estar en vigor l’1 de gener. Per ara, hi ha acord en diversos punts. El primer és que l’allargament tornarà a estar acotat en temps: fins al 30 de juny. Sis mesos més, tot confiant que a l’estiu s’haurà superat el pitjor de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Jover, durant la roda de premsa, que ha tornat a ser telemàtica.

Relacionat

ERTO per a les empreses que demostrin que l’aturada d’activitat posa en risc la seva viabilitat

Un altre punt és el fet que els requisits per accedir-hi es limitaran més. Principalment, la mesura es dirigirà cap a aquells negocis que han de romandre forçosament tancats com a mesura de prevenció per evitar l’expansió del coronavirus. Tot i això, encara es guardarà un supòsit per aquells que, malgrat poder obrir, vegin com els seus ingressos estan molt per sota dels que tindrien en una situació normal. Bàsicament, caldrà acreditar una reducció de la xifra de negoci, percentatge que encara s’està negociant.

El que no es preveu tocar, segons les fonts consultades, és la quantitat de la prestació. De fet, ni tan sols s’ha parlat d’aquesta possibilitat. Per tant, la voluntat és mantenir els mateixos percentatges que es va fixar en la segona Llei òmnibus, que va regular inicialment totes dues figures (suspensions de contracte i reduccions de jornada) fins al 31 de desembre.

És a dir, el Govern continuaria aportant un 75% del salari reduït que li quedi al treballador afectat per la mesura. L’empresa hauria d’aportar el 25% restant.  

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending