L’activitat a Caldea repunta i espera salvar l’agost amb una rebaixa d’ingressos de només el 25%

La Semtee preveu mantenir oberts tant el termolúdic com Inúu durant la tardor amb una ampliació d’horaris els divendres i dissabtes i mirar de tancar l’exercici 2020 sense pèrdues

La llacuna del termolúdic fa tot just cinc dies.
La llacuna del termolúdic fa tot just cinc dies. CALDEA

L’activitat, la freqüentació d’usuaris, ha experimentat una repuntada molt important els darrers dies a Caldea. De fet, i segons fonts del termolúdic, des del 10 d’agost “s’ha disparat fortament la demanda”. Entre aquesta circumstància i el fet que l’administració, justament a petició de la Societat d’economia mixta del termolúdic d’Escaldes-Engordany (Semtee), hagi permès incrementar l’aforament, la companyia espera tancar aquest mes amb una reducció dels ingressos de només el 25% respecte de l’agost del 2019.

Actualment, el termolúdic pot rebre usuaris fins al 50% de la seva capacitat. Però és que fins fa poques setmanes aquest percentatge estava situat a poc més del 30%. Entre aquest increment de la possibilitat de rebre més demanda i el fet que, efectivament, s’hagi notat un increment de clients de forma alineada amb l’augment de visitants que ha experimentat el país les darreres setmanes, fa pensar a la Semtee que podrà complir el pressupost reformulat després de la crisi sanitària i, especialment, del tancament de fronteres.

Des del 10 d’agost “s’ha disparat fortament la demanda” alhora que s'ha autoritzat a poder disposar de més aforament

Segons les fonts oficials de la Semtee consultades, aquest pressupost reformulat comporta que el mes d’agost s’hauria d’ingressar un 25% per sota del que es va facturar en el mateix període de l’any passat. I ara per ara es pensa que es podrà assolir aquesta fita. Igual com les previsions són que es pugui tancar l’exercici 2020 sense pèrdues. Tampoc sense guanys. Però sí amb un pressupost 0, per dir-ho d’alguna manera.

Per assolir els reptes, la intenció de l’empresa semi pública és mantenir oberts durant la tardor tant el termolúdic, és a dir, Caldea, com el centre de benestar, això és, Inúu. A més a més, la previsió és ampliar els horaris tant en un centre com en l’altre les nits del divendres i el dissabte. Així, els clients podran gaudir de les instal·lacions dels dos balnearis fins a les 12 de la nit. L’ampliació es fa en un intent d’atraure nou públic alhora que es pugui, de manera general, acollir més clients les jornades nocturnes en què més ocupació hi ha al Principat.

Quant a les mesures de prevenció, es treballa en tres àmbits. Es protegeix el personal, amb equips de protecció individual i mampares i altres elements. S’han intensificat les maniobres d’higiene tant de les superfícies de contacte com de totes les instal·lacions. I en tercer lloc s’ha incrementat el tractament de les aigües. Es fa amb clor i llum ultraviolada, que són els dos elements que l’OMS considera “definitius per tractar virus embolicats com la Covid”, segons les fonts consultades de la Semtee. El ministeri de Salut hauria efectuat una inspecció per avaluar si s’havien passat totes les mesures previstes i el termolúdic l’hauria superat amb nota.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending