8,8 milions de persones han visitat Andorra en el darrer any

La recuperació econòmica i l’eliminació de les restriccions de mobilitat han permès un creixement dels visitants d’un 24% entre el maig del 2022 i l’abril del 2023

Turistes per l'avinguda Meritxell.
Turistes per l'avinguda Meritxell.

La recuperació econòmica i l’eliminació de les restriccions per la Covid-19 han permès que Andorra segueixi sent una destinació atractiva per als turistes. Així ho demostren les dades fetes públiques pel departament d’Estadística. Des del maig del 2022 a l’abril del 2023 han visitat el país 8,8 milions de persones, el que representa un increment de gairebé el 24%. El mercat espanyol segueix ocupant la primera posició seguit del francès.

El turisme és un dels pilars de l’economia del país i les dades dels darrers dotze mesos són molt bones. Entre el maig del 2022 i l’abril del 2023 han entrat al país 8,8 milions de persones, el que representa un creixement d’1,7 milions si ho comparem amb les dades d’entre el maig del 2021 i l’abril del 2022. Cal tenir en compte que en aquell moment encara hi havia restriccions de mobilitat per culpa de la Covid-19, però la recuperació és més que evident.

Del total de visitants, 5 milions són excursionistes, és a dir, que venen i marxen el mateix dia, mentre que 3,8 milions són turistes i pernocten com a mínim una nit. Destacar el bon comportament dels visitants d’altres nacionalitats, que han pogut tornar a viatjar i això es nota amb un creixement del 65,2%, arribant als 1,1 milions de visitants. Els francesos també creixen i es situen en els 3,6 milions (+25,8%), mentre que els espanyols, tot i tenir un creixement més moderat ocupen la primera posició del rànquing amb 4 milions (+14,5%).

Comparativa dels visitants
Comparativa dels visitants

D’altra banda, a l’abril el país va rebre 710.230 visitants, el que representa un increment del 14,7% respecte al mateix període de l’any passat. Tant els turistes com els excursionistes presenten variacions positives del +17,8% i del 12,2%, respectivament. Cal tenir en compte que hi va haver les vacances de Setmana Santa.

Aquestes bones xifres també queden reflectides en l’entrada de vehicles per les dues fronteres. En els darrers dotze mesos n’han entrat 4,1 milions (+7,8%). Del total, 3,9 milions són turismes i la resta vehicles pesats.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending