El 2019 es tanca amb menys projectes empresarials estrangers però amb més inversió

El nombre de sol·licituds per impulsar negocis amb capital forà va baixar un 13% en comparació al 2018, però el volum de diners posat es va gairebé duplicar

Comentaris

La recaptació per impostos serà inferior a la que es va preveure en el primer moment de la crisi.
La recaptació per impostos serà inferior a la que es va preveure en el primer moment de la crisi.

Menys inversors provinents de fora però amb més diners. Aquest és el resum de l’evolució del capital que des de l’estranger es va posar en el teixit econòmic andorrà al llarg del 2019. L’exercici es va tancar amb una davallada del nombre d’empresaris que van confiar en el Principat per invertir, però amb una pujada del 82% pel que fa als diners posats en negocis al país.

Així ho reflecteixen les dades fetes públiques aquest divendres des del departament d’Estadística. Així, pel que fa al nombre de sol·licituds per formalitzar inversió estrangera, es van quedar en 584, el que suposa una disminució del 13% en comparació a les 671 del 2018. En total, des del 2013 s’han rebut més de 4.900.

D’aquestes 584, la gran majoria, el 94,6% (541) han rebut l’aprovació del Govern, mentre que només s’han denegat 11. 31 més van acabar caducant, ja que l’impulsor no va acabar presentant tota la documentació necessària perquè poguessin ser avaluades i es decidís si es donava o no el vistiplau.

Des de l’entrada en vigor de la Llei d’inversió estrangera, el capital forà arribat al país supera ja els mil milions d’euros

Per tant, han estat menys inversions les proposades al llarg del 2019 però amb un capital mitjà superior. I és que el volum econòmic dels projectes empresarials liderats des de l’estranger va ascendir a gairebé 333,9 milions d’euros. Suposa gairebé més del doble que l’exercici anterior, un 88,1% i la dada més alta des que va entrar en vigor la Llei d’inversió estrangera. Pel que fa a les sol·licituds aprovades, el volum del capital ascendeix a 333,6 milions. Des del 2013, s’han autoritzat projectes empresarials liderats per inversors de fora del país per un valor de més de mil milions: 1.036,62, concretament.

Pel que fa als sectors on s’inverteix des de l’estranger, la prestació de serveis és l’àmbit principal de totes les sol·licituds presentades des del 2013, amb un 45% del total de projectes presentats i un valor proper als 303 milions. També representa una part important del pastís el comerç, que suposa el 30,7% (146,5 milions).  

L’origen dels inversors és majoritàriament l’entorn més proper. És a dir, els dos països veïns. Del total de sol·licituds formalitzades des de l’entrada en vigor de la legislació, 1.717 són d’empresaris espanyols i 950, de francesos. Això suposa respectivament el 45,5 i el 25,2%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending