Després de negar-lo, ara DA reconeix el festeig amb Liberals per anar junts a la capital

Comentaris

Després de negar-lo, ara DA reconeix el festeig amb Liberals per anar junts a la capital
Després de negar-lo, ara DA reconeix el festeig amb Liberals per anar junts a la capital

Ara era que sí. Que Demòcrates i Liberals van festejar per presentar-se junts a les eleccions comunals a Andorra la Vella. I ara no ho diu ni Rosa Ferrer ni l’executiva liberal. És la consellera general demòcrata Meritxell Mateu que contradient el seu company de despatx i secretari de comunicació de DA, Marc Ballestà, reconeix que de contactes n’hi va haver. “Sí que hi va haver acostaments com també hi va haver acostaments amb persones independents.” I tot plegat després que la formació taronja emetés un comunicat per desmentir l’ara ja exministra de Salut i que Ballestà reforcés la comunicació escrita assegurant davant els micròfons d’Andorra Televisió (ATV) i fent declaracions a d’altres mitjans després que fins que Coalició d’Independents (Cd’I) no va anunciar que se n’anava amb Liberals DA havia estat fidel.

Doncs resulta que no. Que les infidelitats venien de lluny. I que tant DA primer com Cd’I després van festejar els liberals. I Liberals va donar carbassa als demòcrates i va triar la formació parroquialista liderada per Rosa Ferrer i Jordi Minguillón. L’executiva liberal va explicar diumenge, a través d’un comunicat, que els contactes havien existit. I va detallar dates concretes en què s’haurien produït les converses i, també, les trobades en què finalment es va descartar una aliança entre liberals i taronges. La comunicació de la direcció del partit que presideix Jordi Gallardo era una resposta a un comunicat previ de DA i a les manifestacions de Ballestà. Hi va haver 24 hores de silenci. Potser 36. Però finalment una de les parlamentàries demòcrates que més es prodiga als mitjans de comunicació ha reconegut el que semblava evident però que l’aparell de DA s’entestava a negar.

Doncs sí, hi va haver festeig. “Això va ser així.” Ho ha manifestat sense embuts Mateu durant una tertúlia al programa ‘Hora Andorra’ de la Cadena SER Principat d’Andorra. “Sí que hi va haver converses amb els liberals, però converses lliures sense que arribessin a cap mena de concreció perquè en aquell moment es tenia molt clar que s’anava amb Cd’I.” És a dir, la parlamentària no només reconeix els contactes si no que també admet el pacte amb Cd’I per a les comunals i reconeix que quan hi va haver les converses amb els liberals no es pensava pas que els ‘ferrerominguillonistes’ abandonarien el vaixell. Que hi havia soroll de sabres perquè no hi havia entesa amb els candidats? Segurament. “Sí és veritat que hi va haver converses entre DA i els Liberals d’Andorra”, ha reiterat novament després d’assegurar que volia ser cautelosa, la consellera general, en ser ella component del comitè parroquial d’Ordino i no pas del de la capital.

Comentaris

Trending