Dels vestidors de Caldea als padrins amb demència: la malaurada 'moda' dels vídeos sexuals

Comentaris

Dels vestidors de Caldea als padrins amb demència: la malaurada \'moda\' dels vídeos sexuals
Dels vestidors de Caldea als padrins amb demència: la malaurada \'moda\' dels vídeos sexuals

La ‘moda’, malaurada, dels vídeos que reflecteixen actituds, comportaments o pràctiques de caràcter sexual, s’imposa al Principat. Les xarxes socials, el ‘morbo’ o el que sia que vulgui ha empès a noves pràctiques amb un elevat risc de ser difoses. Amb consentiment o sense. Les darreres setmanes la policia ha detingut tres persones -una de les quals va ser empresonada- per delictes contra la intimitat o encara més greus que tenien com a conducte gravacions amb telèfons mòbils. El darrer cas van tenir com a escenari els vestidors de Caldea. L’afer jurídicament més greu hauria tingut com a víctimes dos padrins amb demència senil. 

La darrera detenció es va produir diumenge al vespre. Un jove resident de 20 anys era arrestat a 3/4 de 9 de la nit acusat d’un delicte contra la intimitat. Era el resultat de la investigació, relativament ràpida, iniciada arran de la denúncia d’una usuària de Caldea. En acudir a les taquilles dels vestidors, nua, la noia hauria acabat advertint uns moviments estranys d’algú que li hauria fet sospitar que l’havien estat gravant. La dona va poder observar algun detall del presumpte ‘gravador’ que acabaria sent clau per localitzar l’infractor. 

Una vegada interposada la denúncia, els investigadors policials es van posar en marxa. Van observar aquí i allà, van recuperar filmacions internes i entre el que havia explicat la víctima i els elements que es van anar reunint, tot plegat va assenyalar a un jove que prestava serveis laborals -les fonts consultades no han pogut determinar si per compte directe o no de la SEMTEE- al termolúdic escaldenc. La policia el va anar a trobar el sospitós i després de tombs i tombs hauria acabat admetent els fets. Havia gravat amb el mòbil la usuària de Caldea.

No sense algunes dificultats, es va poder recuperar el telèfon i també es va anar al domicili del detingut a intervenir-ne l’ordinador per tal que els experts en delictes tecnològics poguessin fer les indagacions oportunes. Les fonts consultades han assegurat que -a no ser que transcendeixin noves coses els propers dies-, el fet admès hauria estat puntual i l’únic que s’hauria ‘localitzat’. No seria pas una ‘activitat’ habitual de l’arrestat ni tampoc hi hauria hagut, en principi, difusió. D’aquí que, segons les fonts consultades, se l’hauria alliberat amb càrrecs.

Empresonament

Les altres dues detencions hagudes per qüestions de naturalesa tecnològica i connotació sexual haurien estat el 7 de setembre. El primer arrest es va dur a terme aquell dimecres a les 13.12 hores. La policia va arrestar una dona de nacionalitat portuguesa de 48 anys, els onze darrers dels quals els ha passat residint al Principat, acusada d’un delicte contra la llibertat sexual i contra la intimitat. La dona hauria fet gravacions de contingut sexual amb el mòbil i les hauria difós, en principi, entre un grup reduït de persones. No obstant això, i després de passar a disposició del batlle de guàrdia dos dies més tard, el responsable judicial va decretar l’empresonament provisional d’aquesta dona.

I és que tot plegat era moltíssim més reprovable si és que es pot fer una valoració en aquests termes. Segons fonts coneixedores del cas, la dona en qüestió es va aprofitar de la superioritat que li donava el tracte amb un parell de padrins amb demència senil per ‘convidar-los’ a tenir entre ells actituds pseudoeròtiques que també gravava amb el mòbil. Les imatges les hauria facilitat a tercers. Les fonts no han pogut concretar si la detinguda rebia algun tipus de pagament o compensació per aquests ‘passes’ d’imatges.

La darrera de les tres detencions anunciades es va produir set hores després que l’exposada anteriorment, la vigília de Meritxell. L’arrestat també hauria gravat imatges de caràcter eròticosexual. En aquest cas, al detingut, un home de nacionalitat andorrana i de 57 anys se li va atribuir ‘tan sols’ un delicte contra la intimitat. Després de passar a disposició judicial va ser alliberat amb càrrecs. Les fonts consultades han indicat que es tractava d’un empresari que hauria gravat una treballadora.

Denúncies per xantatge

I encara no són aquestes tres detencions les úniques que es faran. N’hi ha d’altres que difícilment es podran arribar mai a fer si els agents del cos de l’ordre acabessin arribant a la conclusió que hi ha elements per fer-ho. Però encara que fos el cas seria difícil arrestar els autors -i autores en molts d’aquests casos- del que en aquestes ocasions soler ser delictes d’amenaces.

Sovint s’acudeix a xarxes socials que porten a un grau d’intimitat que fa que els interlocutors s’acabin mostrant en posicions diguem-ne que poc decoroses. Moltes aplicacions informàtiques, programes d’ordinador, aparells telemàtics possibiliten l’enregistrament d’imatges. Sovint, els implicats no es coneixen de res. I un dels dos aprofita la situació per gravar l’altre i, amb posterioritat, fer-li xantatge. O pagues o la imatge acaba visualitzant-la tota la família. I els amics. 

I de vegades es paga un cop. Potser dos. Però al final -en alguns casos la família ha rebut el vídeo i ha pogut gairebé fer un ‘cinematon’ amb més o menys mal rotllo- s’acaba posant el cas en coneixement de la policia. En pocs mesos, el cos d’ordre ha rebut una vintena llarga de denúncies per aquestes situacions.

Comentaris

Trending