Vela acusa Govern de voler “dilatar” el “canvi urgent” que necessita la Llei de Patrimoni Cultural

La consellera general del PS considera que proposar treballar fora del Consell General una futura modificació legal és “menystenir” la feina dels parlamentaris, tant de la majoria com de l’oposició

La consellera genera del PS, Susanna Vela.
La consellera genera del PS, Susanna Vela. PS

La consellera general Susanna Vela s’ha mostrat molt crítica amb el criteri que el Govern ha emès a la proposició de modificació de la Llei del Patrimoni Cultural. La parlamentària ha acusat l’executiu de tenir una intenció “dilatòria” per no efectuar un canvi que és “urgent” i que demana el mateix consell assessor en una regulació, la del 2014, que ha fet molt mal als béns a protegir. A la vegada, considera que es menysté la cambra quan es proposa treballar el text fora d’ella.

Preguntada sobre el criteri, Vela no ha amagat que “no l’acaba d’entendre bé”. I és que, apunta que “sobta que et diguin que és un text interessant” quan després no s’accepta i que “no en la forma de tràmit parlamentari”. Per això, es demana “quina és la fórmula que vol Govern” i si “a partir d’ara presentarà textos amb aquest format de taula participativa”.

Una vista recent de l'estat actual de Sant Vicenç d'Enclar.

Relacionat

Govern evita donar la raó al PS en matèria de patrimoni cultural però ve a admetre que la té

Al seu entendre, “l’únic que puc compartir és que és una maniobra dilatòria per no fer front a una modificació de llei necessària”. I, adverteix que “no ho diem nosaltres sinó tots els informes d’avaluació del consell assessor”. Al mateix temps, denuncia que la llei vigent en l’actualitat, que data del 2014, “ha perjudicat molt el nostre patrimoni”.

I, en canvi, lamenta ara “se’ns diu que no és urgent”. Una afirmació, remarca, molt diferent de la dels experts. “Els informes del consell assessor fa temps que parlen de la necessitat de derogar la llei del 2014 i recuperar l’esperit de l’anterior”, ha declarat la parlamentària escaldenca i, justament, exministra de Cultura.

La consellera Susanna Vela durant la compareixença.

Relacionat

El PS reclama retornar als cent metres de protecció cautelar dels immobles amb valor històric

Vela també entén que la proposta del Govern de treballar una modificació fora del Consell General no és correcta. “És menystenir la feina dels parlamentaris, tant de la majoria com de la minoria”, denuncia.

Etiquetes

Comentaris

Trending