Un total de 18 participants passen a la semifinal del Solo Competition Sax Fest

Se celebrarà dimecres vinent al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i els músics han demostrat un nivell molt alt

Els semifinalistes aquest dilluns a Andorra la Vella.
Els semifinalistes aquest dilluns a Andorra la Vella. ANDORRA SAX FEST

Divuit aspirants han passat a la segona fase de la vuitena edició del Solo Competition Sax Fest,  celebrat en el marc de l’Andorra Sax Fest. En total, hi han participat 54 saxofonistes internacionals, superant la xifra de l’any anterior, tot i que el conflicte Rússia-Ucraïna ha fet minvar la participació russa. El Sax Fest, està inscrit en la Federació Mundial de Concursos Internacionals de la Música i destaca pel seu prestigi, el seu alt nivell acadèmic i la qualitat dels premis. Aquest concurs celebrarà la semifinal dimecres vinent.

La primera ronda d’aquest concurs s’ha celebrat aquest diumenge i aquest dilluns al centre de Congressos d’Andorra la Vella. Els temes que han interpretat han estat una havanera de Maurice Ravel i l’estudi 1, 6 i 8 en l’estil contemporani d’Alain Margoni, com a obres obligades. Els participants han estat acompanyats de dos pianistes de prestigi internacional, experts en actuacions conjuntes amb saxòfon: Takamiro Mita i Aniana Jaime. D’altra banda, entre els membres destacats del jurat d’aquesta fase, format per catorze referents del saxo a nivell mundial, destaquen nomscom Vincent David, Asya Fatayeva, Valentine Michaud, Makoto Hondo, Tomás Jerez, entre d’altres.

Efrem Roca, director de l’Andorra Sax Fest ha opinat que “aquest any el nivell dels participants és encara més alt que en l’edició anterior. Es nota com els concursants cada vegada tenen un nivell d’autoexigència superior, fet que dona més renom i reconeixement al certamen i es converteix en una fita per a tots els aspirants d’arreu del món. Per a l’organització és una gran satisfacció personal i professional”.

Comentaris

Trending