Romance i Barrero retiren ‘Dones d’aigua’ del festival rus Kinofest light of the world

Paral·lelament, l’equip ha rebut la nominació en tres festivals més, en concret, un de Las Vegas, un de Belfast i un de l’Índia

'Dones d'aigua' continua col·leccionant guardons.
'Dones d'aigua' continua col·leccionant guardons. 33POEMES

El videoclip Dones d'aigua, dirigida per Hèctor Romance i la música de Juli Barrero, no estarà present al festival rus Kinofest light of the world després que l'equip hagi decidit retirar-lo per protestar per la guerra entre Rússia i Ucraïna. Aquest, però, tindrà altres oportunitats de guanyar premis i és que ha estat nominat en tres altres festivals d'arreu del món.

El director Hèctor Romances i el músic Juli Barrero han decidit retirar el videoclip Dones d'aigua del festival Kinofest light of the world com a mesura de protesta per la invasió de Rússia a Ucraïna. El certamen, recordem, està organitzat per la diòcesi de Rybinsk de l'església ortodoxa russa, i la "National copyright holders suport Fund" de Moscou, i suposava per tot l'equip una oportunitat per establir una connexió amb una cultura russa.

Com han indicat en un comunicat, aquest va ser presentat abans de l’acció militar, però no han rebut la confirmació de la seva nominació fins aquesta setmana. Davant d’això, han procedit a no “participar en un festival que es du a terme a Rússia” i és que com recorden l’equip “estem totalment compromesos a favor de la pau i són contraris a les guerres”, ha indicat Romance. Per la seva part Barrero ha insistit que “no estem en contra del poble Rus, segurament les persones i alguns col·lectius a qui es pot adreçar la nostra expressió artística, també patiran les conseqüències de la guerra, però no ens podem quedar com si no passés res”.

A aquesta nota negativa, però, s’hi afegeix tres de positives amb la nominació del videoclip als festivals de The fear faire film festival, de las Vegas; Inheritance the enviromental festival, de Belfast; i One earth awards, a lÍndia. En aquest últim amb una doble nominació, ja que a Dones d’aigua l’acompanyarà Plou a la Massana.

Etiquetes

Comentaris

Trending