Persefone fa les Amèriques... i les Europes

La banda andorrana de metal tanca fins a tres gires l’any vinent: una, com a cap de cartell per Mèxic, Perú i Xile -amb opció a més concerts-; i dues, acompanyant els australians Neobliviscaris pel vell continent i per Estats Units i el Canadà

El grup andorrà Persefone.
El grup andorrà Persefone.

El 2023 es presenta molt carregat (i il·lusionat) per a Persofone. La banda de metal andorrana, que enguany ha presentat el seu sisè àlbum, prepara fins a tres gires internacionals. Una, entre febrer i març, per Amèrica Central i del Sud, com a cap de cartell. Les altres dues, al maig i a la tardor, acompanyant un dels grups de més rellevància dins del gènere, els australians Neobliviscaris. Primer, per Europa; després, per Amèrica del Nord. Ras i curt, prop d’una seixantena de concerts.

“Intentem fer aquesta empenta, tot i la complexitat que té tot després de la Covid”, explica Carlos Lozano, un dels integrants de la banda, que farà el primer viatge entre finals de febrer i març. Aniran a Llatinoamèrica, “on tenim més seguiment perquè és el lloc del món on més se’ns escolta”. Per això, seran cap de cartell, amb grups locals com a teloners. Per ara, la gira ‘Salto de Fe’ té confirmats cinc concerts: tres a Mèxic, un al Perú i un darrer a Xile. Encara, però, es treballa en concretar-ne de mes a països com l’Argentina, Brasil o Colòmbia.

Ja al maig, arriba un moment molt esperat. Persefone serà un dels grups d’acompanyament dels australians Neobliviscaris en el seu tour europeu, incloent-hi cites a les illes britàniques. I tot, recorda Lozano, sorgeix d’un fet ben peculiar. “Fa uns anys algú es va inventar un cartell amb les dues bandes”, explica el músic. Era, evidentment, un “fake”. A partir d’aquí, “tant nosaltres com ells vam començar a rebre molts correus i ens va tocar desmentir-ho”.

El grup Persefone torna a fer gira europea.

Relacionat

Persefone trepitja fort en el seu retorn

Aquella broma, però, va tenir una conseqüència positiva. Tots dos grups van entrar en contacte. “I ells ens van posar al mapa”, ha apuntat Lozano. Des de llavors, s’han fet col·laboracions i sempre s’havia parlat d’una possible gira conjunta. Ara, un cop superada la pandèmia, es fa realitat. Amb més d’una vintena de concerts en ciutats com Oslo, Glasgow, Colònia, Lisboa, Madrid o Barcelona.

Gira europea
Cartell de la gira per Europa.

I no serà només una gira, sinó dues. A la tardor, entre octubre i novembre, nou salt a l’altre cantó de l’Atlàntic. El Nord American Tour 2023 els portarà als Estats Units i al Canadà, amb cites a Nova York, Baltimore, Orlando, Los Ángeles, San Francisco, Chicago, Calgary, Vancouver o Boston. En total, 30 concerts.

Gira americana Persefone.
El cartell de la gira americana.

“Estem parlant, fàcilment, de ficar a cada sala vuit persones més que si anéssim sols”, ha manifestat Lozano. Això, per tant, “ens ajuda a créixer com a banda”, a més de fer que la inversió necessària per a la gira “valgui la pena”. Serà, admet, “una experiència única”, tot i posar en relleu que per als components de Persefone suposa un “esforç”. Apunta que “per a nosaltres suposa una oportunitat, però ara cal veure si caiem o no de peus”.

I, com si d’una mena de Risk musical es tractés, la banda andorrana no descarta arribar a més continents. De fet, segons revela el seu integrant, hi ha converses i interès en un altre destí, també durant l’any vinent: Àsia. “Tenim ofertes i, per tant, és probable que hi anem”, explica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending