Persefone trepitja fort en el seu retorn

El grup de metal andorrà ha publicat el seu sisè disc de la mà d’un estudi de referència en el rock dur com és Napalm i han protagonitzat la portada d’una revista tan popular com ‘Metal Hammer’

El grup Persefone va complir 20 anys el 2021. La banda andorrana arriba a aquesta edat en plena forma: amb un nou àlbum editat per una de les discogràfiques puntures en el món del rock dur. Després de dues dècades als escenaris, recullen els fruits del que han anat sembrant i la seva notorietat en aquest àmbit musical creix a passes agegantades. La prova? La portada espanyola de ‘Metal Hammer’, amb el grup del Principat com a grans protagonistes.

Evidentment, la satisfacció és total entre els sis integrants del grup: Toni Mestre, Miguel Espinoza, Marc Martins, Sergi Verdeguer, Filipi Baldai i Carlos Lozano. Aquest darrer recorda que, ja amb el cinquè àlbum -‘Aathma’, del 2017-, “vam poder fer gires; per Estats Units, Europa i també Àsia”. I això “ens ha obert les portes perquè hagin apostat per nosaltres”. I qui ho ha fet no és pas cap empresa desconeguda; és Napalm Records, una de les discogràficament més potents en el món del rock dur. Per tant, “hem deixat de ser un secret d’Andorra a ser coneguts a molts llocs”.

Amb Napalm s’ha editat el sisè àlbum de la banda. Va sortir fa poques setmanes. ‘Metanoia’ és el títol i algunes de les seves cançons ja estan tenint molt d’èxit. “Ara estem notant el creixement per molts llocs. Els videoclips de fa dues setmanes ja tenen més de 100.000 visites i les edicions especials del disc ja s’han venut totes”, explica el músic, tot remarcant que “fins ara no havíem experimentat això”. I admet que “estem una mica com a espectadors; ja movíem certs números, però s’ha desfermat tot”.

Persefone 02   Eric Rossell
El grup Persefone (Foto: Eric Rossell)

I aquesta rellevància s’està notant, també, en els mitjans especialitzats. La portada de l’edició espanyola de ‘Metal Hammer’ és un bon exemple. No és el primer cop que apareixen a la revista. “Ja ens havia ofert el pòster central quan vam treure el cinquè disc”, recorda, la vegada que rememora com van començar a cridar l’atenció dels seus responsables: “fa uns anys vam anar a un festival del qual vam ser cap de cartell i es va omplir fins a dalt. El cobrien i ens van començar a seguir”.

273488712 448997523671479 3179073283959670794 n

Amb el nou disc, Napalm va fer feina. “La discogràfica els va enviar i ens ho van proposar fer el reportatge i sortir a la portada. Ens van fer l’entrevista i són sis pàgines”, apunta. Per tant, la notorietat és important. I no és l’únic mitjà al qual han estat protagonistes. “Fa dies que fem moltes entrevistes a països de tot arreu”, comenta. I deixa clar que “sempre parlem d’Andorra”, ja que “és un orgull arribar a aquests llocs des d’un país tan petit”. També assegura que “portem el nom del Principat i ho fem amb orgull i estima”.

En alguns dels casos, a l’hora de parlar amb una altra revista, ‘Decibel’, l’anècdota es va presentar. “Ens van demanar si els podíem dir quines cinc bandes de metal d’Andorra ens agradaven, a banda de nosaltres”, recorda. Clar, no hi ha moltes més. Solució? “Al final sortiran cinc plats de la nostra gastronomia”, avança.

Amb disc nou al mercat, és evident que toca presentar-lo en directe. “Ja teníem una gira programada pel passat octubre i es va posposar”. Serà ja a la tardor. També “tenim ofertes per anar a molts llocs, però s’ha de veure”. Es vol “en la mesura del possible i tenint en compte que no som professionals promocionar-lo amb tants directes com puguem”. I, evidentment, amb un clar desig: que un d’aquests concerts sigui al país on, lamenta, “fa anys que no toquem”.

Etiquetes

Comentaris

Trending