Més suspesos que aprovats en l’examen de C1 de català

En la resta de nivells, de forma general set de cada deu examinats han estat considerats aptes

Candidats a obtenir un títol oficial de català fent les proves.
Candidats a obtenir un títol oficial de català fent les proves. G. P.

Les proves de català que es van fer aquest dissabte farà dues setmanes han tingut molts més aptes que no aptes. Però en el nivell C1, el segon de més dificultat dels sis que es posaven en solfa, s’han acabat considerant més examinats no aptes que aptes. Per norma general en la resta de nivell, amb excepcions, és clar, perquè els nivells A són senzills, set de cada deu examinats, almenys, solen superar la prova. I és que en global, dels 458 examinats, 324 van ser declarats aptes, el que suposa el 71%.

 

 

Així les coses, en el nivell A1, el més senzill de tots, 24 dels 28 examinats van superar la prova (86% d’aptes). En el cas de l’A2, el percentatge d’aptes és molt major atès que només va suspendre un dels 42 examinats. Passant al nivell B1, el 63% dels examinats van ser declarats aptes, essent en concret 32 els aprovats i 19 els no aptes. Quant al B2, el nivell en què més candidats hi havia, el percentatge d’aptes és del 74%. Van superar les proves 121 examinats dels 163 que es van presentar.

S’arriba llavors al C1, amb 42 aptes dels 94 examinats. Això és un 45% d’aprovats o, a la inversa, 52 suspesos que representen un 55%. Finalment, dels 92 examinats del nivell C2, el més elevat de tots, 64 van aconseguir l’apte, essent un 70% pràcticament exacte a nivell percentual. En els nivells més elevats, hi ha força no residents que van optar per presentar-se a les proves perquè, suposadament, els exàmens de català al Principat són més assequibles que a Catalunya i, en canvi, s’homologuen.

Comentaris (4)

Trending