“Ha de ser el Festival de Jazz d’Escaldes, però també un esdeveniment de país”

La pluja obliga a canviar escenaris però el certamen musical escaldenc es posa en marxa amb la voluntat per part de l’actual corporació que hi hagi qui hi hagi l’any vinent el festival continuï després d’una represa exitosa

Primers compassos del Festival de Jazz al vestíbul de l'Illa Carlemany.
Primers compassos del Festival de Jazz al vestíbul de l'Illa Carlemany. COMÚ D'ESCALDES

Escaldes ha encetat la 39a edició del Festival de Jazz amb ganes que l’any que ve, mani qui mani al comú, es pugui celebrar a bombo i plateret la 40a edició després de la recuperació de l’històric festival l’any passat. La corporació liderada per Rosa Gili ho deixarà gairebé tot a punt perquè l’any que ve el certamen ‘jazzístic’ pugui seguir “independentment de qui hagi”, això sí, “qui entri acabarà de decidir”. Ho ha dit la cònsol major, que s’ha mostrat d’allò més satisfeta de “l’èxit” amb què ha tornat el festival.

La pluja ha impedit que els dos actes inicials es fessin a l’aire lliure com estava previst. Els quatre concerts de pagament es faran a la sala d’actes del Prat del Roure. Es combinen fórmules d’entrada i escenaris si el temps ho permet. “Està pensat per a tots els públics, pel preu i pels espais”, ha remarcat Gili, que ha indicat que “ens agraden els símbols del jazz, la pau mundial, la solidaritat”. La cònsol laurediana ha mostrat la seva voluntat d’intentar “que sigui variat” el festival i que pugui “arribar a tots els públics”.

Gili, just abans que s’iniciés la primera de les cites, que s’ha hagut de traslladar al vestíbul de l’Illa Carlemany, ha explicat que “la idea és anar-ho acostant a totes les generacions” i trencar amb el tòpic que “el jazz és per a un públic d’una edat més avançada” i, en canvi, “anar-nos acostant a tothom”. I és que, de fet, ja actualment, “s’ha intentat pensar en tots els públics”. I s’ha mirat d’aconseguir el suport i implicació d’Andorra Turisme, perquè, com ha indicat Gili, “no ha de ser el Festival de Jazz d’Escaldes, que també, però el que volem és que sigui un esdeveniment de país”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending