Govern aprova els entorns de protecció de la Casa de la Vall i l’església de Sant Esteve

Durant el període d’exposició pública s’han rebut tres al·legacions, dues de les qual han fet necessari incloure correccions en les delimitacions previstes inicialment

Comentaris

Una imatge de la Casa de la Vall.
Una imatge de la Casa de la Vall. M. P.

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el decret de definició dels entorns de protecció de la Casa de la Vall i l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, així com dels criteris que hauran de regir les intervencions sobre els monuments i el seu entorn. L’aprovació arriba després que el mes de setembre comencessin els tràmits per definir els entorns amb la seva publicació al BOPA i que s’hagi completat també el període d’audiència i d’informació pública. Segons ha detallat el ministre portaveu, Guillem Casal, s’han rebut tres al·legacions, dues de les quals han comportat haver de fer correccions al document.

El ministre ha indicat que les al·legacions rebudes van obligar a revisar els límits de les parcel·les d’alguns immobles mitjançant la verificació amb el cadastre d’Andorra la Vella i posteriorment, corregir la delimitació de l’entorn de protecció amb l’objectiu “d’assegurar la conservació d’aquests béns d’interès cultural, vetllar pel seu manteniment en un context ambiental adequat i evitar l’afectació als valors estètics històrics i culturals dels monuments i impedir que se n’alterin les perspectives, la contemplació o l’estudi”.

El ministre ha recordat que tant la Casa de la Vall com l’església de Sant Esteve són dos monuments “importants” del patrimoni cultural del país, integrats en un teixit urbà tradicional que ha quedat “envoltat per un creixement urbà contemporani” i per aquest motiu “calia analitzar de la millor manera possible la definició d’aquest entorn cultural”.

Alhora, el ministre ha recordat que la Casa de la Vall forma part de la llita de monuments inclosos en la candidatura transnacional anomenada ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’ per esdevenir patrimoni de la Unesco.

Amb l’aprovació d’aquests entorns ja són 17 els béns d’interès cultural que ja disposen del seu àmbit de protecció, donant preferència a aquells que formen part de la candidatura. De fet, ha assegurat que durant el 2025 la voluntat del Govern és seguir publicant nous entorns de protecció.

Etiquetes

Comentaris

Trending