Vicco, Stay Homas i l’ampliació de l’horari pels nens, els plats forts de la festa major d’Escaldes

El comú de la parròquia preveu tenir enllestida la nova oficina de turisme per la festa major

Presentació de la festa major d'Escaldes-Engordany.
Presentació de la festa major d'Escaldes-Engordany.

La festa major d’Escaldes-Engordany enguany ha volgut variar una mica el format amb l’objectiu d’arribar a tot el públic. És per aquest motiu que des de la corporació comunal i des de la Unió Pro-Turisme (UPTEE) han apostat per ampliar les activitats lúdiques i esportives que es faran a la parròquia donant-los un caire més familiar. Així doncs, l’organització ha decidit ampliar l’horari dels inflables, que enguany estaran disponibles quatre hores al matí i quatre hores a la tarda.

Així mateix, també s’instal·larà una zona de jocs de taula per tot el Prat del Roure perquè els més petits de la parròquia també puguin gaudir de la jornada. El president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor ha destacat que “hem volgut canviar una mica. Tampoc és que sigui tan dràstic el canvi, a la nit tens la festa igual per la joventut, però ja l’any passat vam veure a moltes famílies passejant pel mercat i, per tant, aquest any hem ampliat l’activitat per la canalla tot el dia”.

Pels joves, però la festa continuarà als vespres, i és que com ja va avançar l’Altaveu, els plats forts de la festa major seran les actuacions de Stay Homas el divendres 26 i de Vicco el dissabte 27. Ambdós concerts tindran lloc a l’aparcament dels Veedors (a partir de les 00.30 h). De fet, l’actuació de Vicco clourà una jornada festiva que estarà precedida pel tradicional castell de focs (22.30 h). Enguany la festa major començarà el dimecres 24 de juliol i acabarà el dissabte 27, ja que la cònsol major de la parròquia ha apuntat que aquell diumenge comença la de Sant Julià de Lòria i no es volien trepitjar l’una a l’altre.

Com ja és habitual, el tret de sortida de les celebracions serà el tradicional repic de campanes, seguida de la gran trabucada que anirà a càrrec dels trabucaires de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany i que recorreran els carrers de la parròquia per anunciar l’inici de les festes. A les 18.15 hores començarà la cercavila que anirà per l’avinguda Carlemany, passant pel passeig de l’Arnaldeta de Caboet i finalitzant al carrer dels Veedors. Tot seguit, a l’aparcament dels Veedors es farà l’hamburguesada popular i tindrà lloc l’actuació del grup de versions Waikiki i del Dj Montalvo i Mon Dj.

El segon dia de la festa major començarà a les nou del matí amb la tradicional missa en honor al patró d’Escaldes-Engordany a la capella de Sant Jaume, seguida d’un esmorzar pels assistents. L’endemà, serà el torn de la patrona de la parròquia amb la missa de Santa Anna que se celebrarà a lesglésia de Sant Pere Màrtir. La missa comptarà amb l’assistència d’autoritats del país, el Pubillatge 2024-2025 i l’Esbart Santa Anna, que un cop finalitzada la cerimònia protagonitzarà el ball tradicional.

El divendres 26, l’aparcament dels Veedors es convertirà en l’escenari de les activitats familiars, amb la festa de l’escuma i l’actuació d’animació familiar de Rikus. El mateix indret serà l’escenari dels concerts de tarda i nit en el qual actuaran la formació rumbera El Rumbo i Decantera i el grup de versions Vizuri (dijous 25 de juliol) i Rokyo (divendres 26 de juliol). 

La música també serà present al Prat del Roure amb els balls de tarda i nit amb les actuacions de l’orquestra Maravella (divendres 26 de juliol) i Cimarrón (dissabte 27 de juliol). La música més tradicional també hi tindrà cabuda amb les havaneres de Xarxa amb repartiment derom cremat (dijous 25 de juliol) al Parc de la Mola i amb l’audició de sardanes a càrrec de la Coblaciutat de Manresa (divendres 26 de juliol) a la plaça de l’Església de Sant Pere Màrtir.

D’altra banda, la cònsol major de la parròquia Rosa Gili ha apuntat que estan treballant per tenir les infraestructures de la zona acabades abans de començar les festes. En aquest sentit, ha recordat que els treballs als ponts de la parròquia ja estan finalitzats, a falta del pont dels Escalls que encara en té per un temps més. També ha afegit que tenen previsió de tenir ja llesta la nova oficina de turisme. Des del comú han manifestat la voluntat que dins de les activitats de la festa major la gent vagi a veure les diferents zones de la parròquia. “Aquest any serà just perquè no haurem arribat per la festa major a tenir altres parts acabades, però l’any vinent ja serà un canvi important”, ha apuntat Gili, tot fent referència al fet que ja estarà finalitzada tota la zona de vianants i la plaça de l’aparcament. El president de la UPTEE, ha apuntat que una vegada estigui acabada tot aquella zona la idea és ampliar i fer més activitats a la part alta de la parròquia.

Vicco en concert.

Relacionat

La festa major d’Escaldes serà ‘Nochentera’ i tornarà a portar a Andorra els Stay Homas

Comentaris (3)

Trending