Escaldes i Cultura tanquen un acord per a la restauració del Fargo

Al passat consell de comú es va aprovar la dotació econòmica per al projecte i ara s’uneix el ministeri per donar suport conjuntament a Velles Cases Andorranes

La ministra de cultura, el conseller escaldenc i l'Associació Velles Cases Andorranes a l'acord pel Fargo.
La ministra de cultura, el conseller escaldenc i l'Associació Velles Cases Andorranes a l'acord pel Fargo.

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ajudar amb 20.000 euros a la restauració del Fargo, tot i els vots en contra de l’oposició. Dos dies després, es presenta l’acord de suport conjunt amb Cultura per al projecte de l’Associació Velles Cases Andorranes. Així es crea el front comú entre les tres entitats per resguardar aquest vehicle històric “sense propietari”.

El Dodge Fargo és un dels vehicles més emblemàtics del país, però degut a la mancança d’un propietari que el mantingués, es troba en males condicions. Aquesta situació trobarà remei amb l’aliança creada entre el ministeri de Cultura i Esports, el comú d’Escaldes-Engordany i l’Associació Velles Cases Andorranes.

Així, l’associació comptarà amb la col·laboració econòmica i un espai per ubicar el vell Fargo a Escaldes, tot aprovat, amb una mica de picabaralla pel mig, a la darrera sessió de consell comunal. 20.000 euros del comú als que se sumarà l’aportació econòmica per part del ministeri i el suport tècnic per a assolir la màxima fidelitat i qualitat en la restauració.

Aquesta entesa a tres bandes marca que els propers passos d’actuació sobre l’antic autobús s’hauran de fer sota criteris d’interès públic i preservant al màxim el valor patrimonial del bé. També s’ha acordat que s’incorporarà la història del Fargo dins el relat del transport públic al país. Finalment, també s’ha arribat a l’acord que el projecte futur al voltant del vehicle ha de ser immersiu, és a dir, que els visitants el puguin gaudir de primera mà.

Comentaris (1)

Trending