El Dia de la Cultura subratlla la tasca que els dinamitzadors nouvinguts desenvolupen a l’exterior

Els premis Àgora Cultura reconeixen la tasca d'Angelina Mas, Gemma Piera, Alfons Valdés, Robert Pastor, i Josep Forés

Un moment de l'acte al vestíbul del Consell General.
Un moment de l'acte al vestíbul del Consell General. SFGA

El Dia de la Cultura ha subratllat la tasca que els dinamitzadors nouvinguts desenvolupen fora d’Andorra en la promoció del país i la difusió de la llengua. Així ho ha manifestat Jose Luis Carvalho director artístic del Grup de Folklore Casa de Portugal durant la lectura del manifest cultural. L'entitat assumeix el secretariat d'Àgora Cultural. La plataforma agrupa 26 entitats.

Carvalho ha dit que la seva associació "ha sabut promoure i diversificar l’oferta cultural del Principat alhora que promociona a fora de les nostres fronteres el nom d’Andorra. Parlem de la cultura forana “importada” per Andorra que no només es queda dintre de les fronteres del territori si no també, manté l’autenticitat de la seva cultura d’origen i té la capacitat de promocionar un país o una regió on se sent integrada".

Ha recordat la seva identificació  en iniciatives com el pelegrinatge anual al Santuari de Fàtima, la desfilada Nacional del vestit tradicional portuguès o els viatges que realitzen per participar en representacions en països com Luxemburg, Suïssa, Mònaco, França, Espanya o Portugal. "En totes aquestes participacions, és el nom d’Andorra que llueix, és l’afirmació de que el país és acollidor i multicultural i sovint, la determinació en defensar que Andorra és Andorra".

Durant l'acte que ha tingut lloc al vestíbul del Consell General, s'han lliurat els premis Àgora Cultural que han recompensat la trajectòria d'Angelina Mas, Gemma Piera, Robert Pastor, Alfons Valdés i Josep Forés. L'acte ha comptat amb la interpretació de peces musical i amb una dansa tradicional portuguesa. Els discursos de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva i la Síndica, Roser Suñe han tancat la celebració.

Comentaris

Trending