Dalí torna ‘a casa’

L’escultura ‘La noblesse du temps’ retorna a la plaça de la Rotonda, en un lloc lleugerament diferent on havia estat i una mica més realçat

Emplaçament de l'escultura a la nova posició de la Rotonda.
Emplaçament de l'escultura a la nova posició de la Rotonda. tony lara / comú d'andorra la vella

Operaris de l’empresa que està duent a terme les obres de reforma de la plaça de la Rotonda, a Andorra la Vella, han ressituat al seu lloc l’escultura de Salvador ‘La noblesse du temps’, una de les peces més fotografiades de la capital i, probablement, de tot el país almenys en zona urbana. L’obra va ser retirada del lloc fa uns mesos, justament, per poder dur a terme els treballs, que ha comportat aixecar tot el paviment i refer-lo de nou.

La remodelació, que més o menys està complint el calendari previst, ja ha entrat en la seva recta final. De fet, la nova composició del cèntric espai d’Andorra la Vella ja es pot observar del tot. I en aquest indret s’hi ha tornat a situar l’obra que un dels secretaris que va tenir Dalí, qui al seu dia va ser resident al Principat Enric Sabater, va donar a l’Estat. Durant un temps va estar situada l’obra escultòrica al Prat Gran d’Encamp. Però ja fa anys que és una icona de la Rotonda.

Col·locant l'escultura al camió que l'ha retirat de la zona.

Relacionat

L’escultura de Dalí marxa a reposar tres mesos

Juntament amb les lletres, il·luminades en la franja nocturna, de la denominació de la parròquia, ‘La noblesse du temps’ configura una de les composicions més fotografiades. Aquest dimarts l’escultura ha tornat a seu lloc. De fet, no és ben bé el mateix punt on havia estat fins que va ser retirada fa poques setmanes però, alhora, guanya presència amb un atri més ‘senyorial’.

Comentaris (3)

Trending