Cultura torna a dotar el premi ‘Mort qui t’ha mort?’ del certamen de les Homilies d'Organyà

És el segon any consecutiu que el guardó de novel·la negra figura en el cartell del concurs literari

Miquel Reverté (dreta), va ser el guanyador de la primera edició.
Miquel Reverté (dreta), va ser el guanyador de la primera edició. ARXIU

El ministeri de Cultura i Esports torna a dotar enguany el guardó de relat negra ‘Mort qui t’ha mort?’ en el marc dels premis literaris Homilies d’Organyà. Així ho recull la convocatòria, que s’ha obert aquest dimecres, per a la presentació d’originals, que finalitzarà el pròxim 2 de maig. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 3 de setembre en el marc de la 26a edició de la Fira del Llibre del Pirineu.

Després de l’estrena l’any 2021, el premi Mort Qui T’ha Mort?, de relat negre, està convocat i dotat pel Govern amb 1.500 euros a l’obra guanyadora. En la seva primera convocatòria, el premi va obtenir una molt bona resposta, amb gairebé trenta originals a concurs. Amb aquest guardó, el Govern  vol enfortir la seva implicació, des de fa anys, amb la Fira del Llibre del Pirineu, així com també donar suport a la cultura i literatura escrita en català. La guanyadora de l'any passat va ser l'obra 'Els complements delictes', escrit per Miquel Reverté Aguilar, de Sant Carles de la Ràpita.

A més del guardó dotat pel Govern, els premis literaris Homilies d’Organyà obren altres categories, i tots ells sumen una dotació global de 7.800 euros de premis. El guardó de major dotació econòmica del cartell de premis és el Pirineu de narració literària, dotat per l’ajuntament d’Organyà amb 2.200 euros per al primer premi i 1.100 per al finalista. Els relats són de temàtica lliure, si bé el jurat tindrà en especial consideració els que tinguin relació amb el Pirineu. L’extensió mínima dels treballs és de 20.000 caràcters, espais inclosos, i la mínima, de 40.000.

Dels Premis Homilies d’Organyà també en formen part el Josep Grau i Colell de poesia, dotat per l’ajuntament d’Organyà; l’Alt Urgell de joves autors i el Germans Espar i Tressens de relats viscuts, convocats tots dos pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i el Lletres de Dones de relats breus, que dota el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU). Cadascun d’aquest quatre premis té una dotació econòmica de 600 euros per a l’obra guanyadora.

També s’ha convocat el premi Narieda de redacció infantil per a alumnes de primària de la Zona Escolar Rural (ZER) del mateix nom i que comprèn les escoles públiques d’Organyà, Coll de Nargó i Peramola. En els premis també s’inclou el Mossèn Albert Vives a la trajectòria periodística, que atorga la delegació d’Òmnium Cultural a l’Alt Urgell.

Etiquetes

Comentaris

Trending