Uns cent creadors i membres del teixit cultural ja tenen veu en el fòrum del Llibre blanc

La primera trobada ha servit per exposar el protocol de treball, fent especial esment a les funcions, objectius i metodologia

La trobada s'ha fer de manera telemàtica.
La trobada s'ha fer de manera telemàtica. Altaveu

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, han presidit aquest dissabte la primera trobada virtual amb els creadors i membres del teixit cultural andorrà no organitzats, en el marc dels treballs del Llibre blanc de la cultura. La reunió del fòrum de participació, que s’ha celebrat de manera telemàtica a causa de la situació generada per la Covid-19, ha aplegat 93 agents, una participació que suposa una “àmplia acollida i rebuda” de la iniciativa, ha valorat Riva.

A Andorra existeixen molts agents culturals i artistes de diferents disciplines que no es troben associats ni formen part de cap entitat o institució. És precisament en aquest sentit que s’ha impulsat el fòrum obert a aquests agents perquè també puguin aportar el seu diagnòstic i idees per enriquir el Llibre blanc de la cultura que està impulsant el mnisteri.

Aquest fòrum funciona de manera paral·lela i amb la mateixa metodologia de treball que les taules sectorials de les entitats i agents organitzats, que van començar a funcionar a principis del mes de maig. Així, aquesta primera trobada del fòrum ha servit per exposar el protocol de treball, fent especial esment a les funcions, objectius i metodologia. La següent reunió es farà amb una doble sessió el proper dia 4 de juny amb els 93 creadors i membres del teixit cultural que ja hi ha participat.

A més, i amb la voluntat que el Llibre blanc pugui recollir el màxim de veus possibles, cal recordar que també ja està disponible a la web de VISC.ad un portal perquè la ciutadania en general i no organitzada pugui aportar les seves propostes i reflexions. Ambdós mecanismes, més les taules sectorials dels agents organitzats, permeten aprofitar l’aprenentatge, coneixement i experiència en el procés participatiu del Llibre blanc alhora que la ciutadania té un paper actiu en la presa de decisions i en la construcció de les polítiques culturals públiques de futur.

Etiquetes

Comentaris

Trending