Canillo pretén convertir l’Scenic Arts en un pol d’atracció amb participació d’Andorra Turisme

El comú, com els promotors, afirma que manté la idea que hi hagi una segona edició del festival perquè el camp de les arts escèniques té “camí per córrer” al Principat

La plaça Prat del Riu ha estat l'escenari principal del festival.
La plaça Prat del Riu ha estat l'escenari principal del festival. COMÚ DE CANILLO

La segona edició del Canillo Scenic Arts està més a prop. Ja no només són els promotors privats del festival els que donen per fet que hi haurà repetició. També el comú, que en la primera edició finalitzada aquest divendres ha estat el patrocinador únic, té la intenció de seguir donant suport al projecte. Això sí, amb la idea d’anar-lo potenciant i convertint-lo en un pol d’atracció cultural i turística que disposi any a any de més pressupost i, fins i tot, de la implicació d’Andorra Turisme.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha afirmat, en ser demanat si hi haurà segona edició de l’Scenic Arts, que “la idea és que sí”. Ha recordat que el primer festival s’ha celebrat amb 100.000 euros de pressupost i poc marge de maniobra. És un festival que “té molta projecció però de moment només és un complement”. Un complement d’atracció turística, per dir-ho així, una programació d’actes perquè el ciutadà del país o el visitant tingui coses per fer al Principat.

L'església il·luminada ha estat un dels atractius.

Relacionat

El Canillo Scenic Arts apunta a una segona edició

Però la voluntat, “a mitjà termini”, és anar a més. Camp vol convertir el festival en “un pol d’atracció”. Això, però, “requereix de més pressupost i en un futur d’una aportació d’Andorra Turisme”, ha remarcat el mandatari comunal, que ha recordat que la voluntat és anar fent passos a poc a poc seguint el model del Jambo Street d’Andorra la Vella. “De fet, és el mateix equip”, amb Toni Colom i Oriol Vilella al capdavant, els qui han projectat l’Scenic Arts.

WhatsApp Image 2022 08 12 at 18.03.11
Un dels espectacles del festival.

Camp insisteix que el nou festival canillenc “té molt potencial” perquè a nivell cultural, de festivals, Andorra “s’ha focalitzat en l’aspecte musical” i, en canvi, s’ha deixat més de banda les arts escèniques. Per això, indica el cònsol canillenc, “hi ha molt camí per córrer”.

Comentaris (1)

Trending