Confirmats els tres mesos de presó condicional i 500 euros de multa per maltractar un buldog

La defensa del propietari que va estabornir un gos a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma el juliol del 2017 pretenia que se l’absolgués

El gos 'Rocky', malaurat protagonista de la pallissa.
El gos 'Rocky', malaurat protagonista de la pallissa.
La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha confirmat la sentència de tres mesos de presó condicional i 500 euros de multa al propietari d’un gos de la raça buldog al qual va propinar una notable pallissa el juliol del 2017 al bell mig de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma. La defensa de l’home, que no era llavors la primera vegada que protagonitzava algun aldarull, pretenia l’absolució de l’acusat. 

De fet, considerava la representació lletrada de l’ara condemnat en ferm que donar “uns quants cops” a un gos de les característiques de l’afectat entra dins de “les facultats” que han d’assistir al responsable d’un ca com l’implicat en l’afer. L’animal va estar tan de pega que després de rebre la batussa, i pretenent escapant dels cops que estava rebent, va acabar atropellat al mig de la via, agreujant així més encara les lesions sofertes.

El TS ha desestimat el recurs de l’home, que el dia dels fets anava notablement begut, i ha confirmat una sentència avalada per la fiscalia. De fet, la sanció imposada s’emmarca en la franja baixa de les penes per maltractament animal, una circumstància que diferents col·lectius animalistes ja van criticar al seu dia malgrat que al final no van promoure l’acusació particular.

-

Relacionat

El condemnat per maltractar un buldog demana al Superior que s’anul·li la sentència
-

Relacionat

El ‘bulldog’ seriosament maltractat fa un any evitarà finalment l’estada a la gossera
-

Relacionat

Clam a favor de l’acollida d’en Rocky

Comentaris (1)

Trending