Clam a favor de l’acollida d’en Rocky

El gos bulldog que fa just un any va ser víctima d’una monumental pallissa per part del seu propietari a l’avinguda d’Enclar està en la fase final de la recuperació, tot i les seqüeles, i un particular el voldria acollirQuan la clínica que l’ha estat atenent fins ara va contactar amb Agricultura per tramitar l’acollida, el departament s’hi va oposar amb la idea d’enviar-lo a la gossera, on els animalistes creuen que no es garanteix l’atenció necessària

Diverses persones amants dels animals en general i dels gossos en particular estan intentant que el departament d’Agricultura recapaciti i accepti l’acollida que ha plantejat un privat d’un gos bulldog anomenat Rocky que ara fa just un any va ser víctima d’un greu maltractament per part del seu propietari, situació agreujada per l’atropellament que el ca va patir quan intenta escapolir dels cops de l’amo. Agricultura no es partidària de l’acollida i considera que la solució és dur el gos a la canera oficial. L’estat de l’animal, però, no faria aconsellable el seu dipòsit en les instal·lacions públiques.

L’animal en qüestió va ser víctima d’una greu pallissa propinada pel seu propietari enmig de l’avinguda d’Enclar, a Santa Coloma, tot just ara farà un any. L’home, que no era la primera vegada que tenia una actitud agressiva contra els gossos que té i que en aquells moments estava sota els efectes de l’alcohol, va ser detingut. De fet, també tenia antecedents policials per múltiples fets. A part dels cops propinats per l’agressor, en l’intent d’escapar-se d’una primera pallissa, on cotxe va envestir el gos. El propietari va agafar llavors la bèstia, la va alçar més amunt del seu cap i la va deixar caure com si d’un sac de patates es tractés, agreujant les lesions que ja havia patit fins llavors.

Des d’aquell moment i una vegada retirada per part de la Justícia la custòdia de l’animal al seu propietari, el gos està sota tutela de l’Estat i fins ara una clínica veterinària del país se n’ha fet càrrec. Les fonts consultades i que alhora han denunciat el posicionament mantingut per Agricultura, asseguren que el gos es troba en un estat de salut que permet donar-li l’alta de la clínica veterinària però ni molt menys per poder fer vida normal. Menys encara a la gossera. Pateix seqüeles que no se sap pas encara com evolucionaran.

Atencions especials

Més enllà de lamentar, en general, les condicions que s’ofereixen i els tractes que es dispensen a la canera, en Rocky necessita unes atencions que asseguren les fonts difícilment se li podran donar al centre públic. L’estat del gos demanda que se li doni el menjar pràcticament amb la mà i que se li apliqui un fàrmac quatre cops al dia almenys en un ull per resoldre els problemes que té en una parpella. Des del mateix centre veterinari haurien trobat una solució en forma d’acollida d’un particular que estava disposat a fer-se’n càrrec. Les fonts han remarcat sempre que es tracta d’una acollida i no pas d’una adopció.

El problema va venir quan els responsables veterinaris haurien contactat amb el departament d’Agricultura per saber de primera mà quins passos calia donar, i quins documents calia omplir, per fer possible l’acollida. La resposta que va rebre el centre veterinari dels dirigents d’Agricultura hauria estat que la destinació del gos, del bulldog, d’en Rocky, no seria cap altre que no fos la gossera. I que, per tant, no calia pas amoïnar-se per tramitar res. Les fonts consultades consideren que aquesta decisió pot anar en contra de l’estat de salut de l’animal. Més encara quan el particular que s’hauria ofert a l’acollida és de total confiança i assegura el tractament necessari.

Com a rerefons de tot plegat, asseguren les fonts, apareixen les rivalitats entre funcionaris i entitats que es dediquen a la defensa i protecció d’animals. Una ‘guerra’ sense treva (i sense justificació) que l’únic que fa és perjudicar és el que està enmig. És a dir, els animals. En aquesta ocasió el bulldog Rocky. I això sense parlar de la gossera i les vicissituds, històries i aventures que hi passen. I que tampoc no tenen pas el seu objecte d’interès, els gossos, en el centre d’atenció. Positivament parlant, és clar.

Etiquetes

Laika podria arribar a demanar un any de presó i sis mil euros de multa a l\'home detingut per maltractar un gos

Relacionat

Laika podria arribar a demanar un any de presó i sis mil euros de multa a l'home detingut per maltractar un gos
Primera detenció per maltractar un gos; l\'agressor s\'enfrontarà a una querella de Laika i fins a dos anys de presó

Relacionat

Primera detenció per maltractar un gos; l'agressor s'enfrontarà a una querella de Laika i fins a dos anys de presó

Comentaris (1)

Trending