El ‘bulldog’ seriosament maltractat fa un any evitarà finalment l’estada a la gossera

El departament d’Agricultura accepta l’acollida proposada pel centre veterinari que ha estat tractant fins ara l’animal greument colpejat pel seu propietari

-
-
En Rocky serà acollit. Finalment el gos ‘bulldog’ agredit greument fa un any i que, alhora, va ser també atropellat mentre intentava escapolir-se dels cops de l’amo no haurà d’anar a la gossera. El departament d’Agricultura ha acceptat la possibilitat que el ca estigui sota les atencions d’una família que se’n farà càrrec mentre l’Estat tingui la tutel·la de l’animal, que va ser retirada judicialment al seu propietari. Diversos col·lectius animalistes treballen per aconseguir que es retiri també al mateix propietari la custòdia d’altres animals.

El ‘bulldog’ ferit de gravetat fa un any a l’avinguda del Fener de Santa Coloma ha estat fins ara a l’aixopluc d’un centre veterinari que l’ha tractat de les lesions sofertes tant a resultes dels maltractes propinats pel seu amo com de l’atropellament de què va ser víctima quan en un moment donat, i abans que el propietari el tornés a agafar i el deixés caure al terra com un sac, intentés fugir de l’acció del seu amo, que no seria la primera vegada que actua així amb algun dels gossos que té i per la qual cosa s’està actuant perquè se li retirin tots els animals que tingui.

Per ara, no han transcendit les condicions amb què es farà l’acollida. Però sí que és clar que la pressió social ha obligat el departament d’Agricultura a canviar de parer. Havia estat la pròpia clínica veterinària, quan ja no es podia fer càrrec més de l’animal i estava en prou condicions de poder-li donar l’alta (encara que segueix tenint seqüeles que l’impedeixen fer una vida absolutament normal), que va buscar una alternativa. Una família es va oferir a acollir-lo, però quan es va voler tramitar amb l’administració la fórmula de l’acolliment tot van ser traves.

D’inici, la intenció del departament encapçalat per Landry Riba era que en Rocky anés a la gossera, un fet que va indignar els animalistes sabedors que el gos necessitava unes atencions que difícilment s’haurien prestat en condicions a la canera oficial, i més quan es de domini públic que l’equipament depenent del Govern presenta, per dir-ho suau, múltiples mancances. El gos ‘bulldog’ necessita, ara per ara, que se li acosti el menjar amb la ma fins al morro i que se li subministri un tractament en una parpella diversos cops al dia.

Etiquetes

-

Relacionat

Clam a favor de l’acollida d’en Rocky

Comentaris (1)

Trending