Condemnat el comú per l’accident que va patir un menor a la guarderia dels Serradells

La Justícia considera que hi va haver un deficient servei en relació amb la instal·lació d’un joc infantil que va fer que un nen que el 2015 encara no tenia 3 anys quedés amb una cama més curta

-
-
El comú d’Andorra la Vella haurà de satisfer més de 16.000 euros als familiars d’un menor que el 15 de desembre del 2015, quan va patir un accident amb un joc infantil del pati de la guarderia dels Serradells, tenia 2 anys i 9 mesos i que arran de les lesions sofertes -trencament del fèmur- ha quedat amb la cama dreta més curta que l’esquerra. La sala administrativa del Tribunal Superior ha confirmat la sentència de primera instància i considera que no hi va haver la cura suficient per part dels monitors i tampoc no estava degudament instal·lat el joc.

El dia de l’accident hi havia dos germans al patí de l’escola bressol. Però va ser només el gran qui transitant de l’interior a l’exterior d’una caseta de les que hi ha en els tradicionals jocs infantils va caure des d’una de les seves obertures al terra i es va fracturar el fèmur de la cama dreta. La lesió, s’ha dit, ha fet que la cama li quedi lleugerament més curta que l’altra. Els pares dels dos menors van fer una reclamació per danys i perjudicis, encara que només ha estat la mare al final qui hauria tirat endavant la demanda.

La sala administrativa del TS confirma que eren pocs només dos monitors al pati per vetllar per tots els menors que hi havia, com ja hauria sentenciat la Batllia en un primer moment, i dóna per confirmat el risc dels jocs atès que “un cop es va produir l’accident van desplaçar la caseta per evitar que els infants sortissin per la finestra” i també es van treure totes les pilotes.

El tribunal du a terme l’anàlisi corresponent per avaluar tots els conceptes indemnitzatoris que pertoquen i, això sí, considera que no hi ha lloc a atorgar una compensació per danys morals al germà petit, que llavors tenia tot just set mesos. Sumats els danys morals a la mare i al menor afectat, les seqüeles i la incapacitat soferta i el cost de l’atenció mèdica rebuda al seu dia, s’acaba concloent que la indemnització total ha de ser de 16.756,61 euros, ja que el tribunal condemna el comú tot declarant la seva responsabilitat administrativa “per causa d’una mala organització del servei i d’un funcionament defectuós del mateix”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending