Clausuren les dues plantes principals de l’escola francesa d’Ordino per evitar nous ensurts

La direcció del centre i el Govern han acordat ubicar aquest dilluns els alumnes de maternal a la ludoescola ordinenca i els de primària en espais cedits per l’Escola andorrana i pel comú

-
-
La planta de primària i maternal de l’escola francesa d’Ordino romandran aquest dilluns tancades. Com que no hi ha manera de saber, per ara, l’origen de la irritació soferta dimarts per prop de mig centenar d’escolars de primera ensenyança amb un segon episodi d’erupcions cutànies encara més lleus aquest divendres, s’ha decidit clausurar els espais i reubicar els alumnes. Ni la direcció del centre, ni el Govern, ni els pares volen més ensurts. En principi, aquest dilluns s’haurien de tenir els resultats de les analítiques i ja s’hauria de poder saber el causant de l’urticària.

La junta directiva de l’Associació de pares d’alumnes de l’escola francesa d’Ordino (Apaefo) es va reunir aquest divendres al vespre amb el director de Sistemes educatius del ministeri d’Educació, Marc Jover; la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i la direcció de l’escola. Tots plegats i durant més d’una hora van fer el punt en relació amb les anomalies hagudes durant la setmana i que haurien causat els dos episodis d’irritacions cutànies, major el de dimarts, molt més lleu el d’aquest divendres i clarament vinculats amb el fet que alguns dels alumnes van accedir, acompanyats d’adults, a espais en què Salut havia prohibit l’entrada perquè es considerava que allí hi podia haver l’origen del problema. No obstant, ni es van precintar les zones ni s’hi va barrar el pas formalment.

Entre les qüestions que es van exposar, segons que ha fet saber l’Apaefo a les famílies a través d’un comunicat, és que els resultats de la diversitat d’agents analitzats han estat negatius i que, per tant, es desconeix la causa exacta de l’origen de la situació. Resten, però, pendents resultats de les darreres analítiques i proves de tots els factors avaluats. Aquests resultats s’haurien de començar a rebre aquest dilluns. Mentrestant, “com a mesura preventiva i per garantir al màxim el benestar dels infants”, s’ha decidit clausurar els principals espais lectius de l’escola francesa d’Ordino.

Així, aquest dilluns l’acollida dels nens de l’escola es farà al ‘hall’ i a la cantina del centre, mantenint els horaris habituals. Una vegada tots els escolars hagin estat concentrats a la cantina i s’hagi passat llista, els infants seran reubicats en espais aliens a l’escola francesa. En concret, els alumnes de maternal seran traslladats a la ludoescola d’Ordino. I els de primària passaran a ocupar espais de l’Escola andorrana i d’altres de cedits pel comú. “La planta de primària i maternal romandran preventivament tancades dilluns, fins a nova decisió de Govern”. Això sí, el servei de cantina funcionarà amb normalitat.

Una ambulància a la porta del complex educatiu Germans Riba d'Ordino.

Relacionat

Els escolars d’Ordino novament afectats d’urticària han accedit a espais ‘prohibits’
L'escola francesa d'Ordino.

Relacionat

Reclamen una llei sobre la qualitat de l'aire interior després dels fets de l'escola d'Ordino
Una ambulància en les immediacions del complex escolar ordinenc Germans Riba.

Relacionat

Els espais ‘sospitosos’ de l’escola francesa d’Ordino es mantindran tancats per precaució
Una ambulància a la porta del complex educatiu Germans Riba d'Ordino.

Relacionat

L’escola francesa d’Ordino recupera la ‘normalitat’ després de l’ensurt de l’erupció cutània
-

Relacionat

Un problema en els conductes de ventilació s'apunta com a causa de la intoxicació d'Ordino
L'escola francesa d'Ordino.

Relacionat

Una quarantena d'alumnes i un col·laborador de l'escola francesa d'Ordino afectats per una reacció cutània

Comentaris (1)

Trending