Reclamen una llei sobre la qualitat de l'aire interior després dels fets de l'escola d'Ordino

Els professionals insten les autoritats a impulsar una taula de diàleg amb la resta d'actors del sector

L'escola francesa d'Ordino.
L'escola francesa d'Ordino.
L'Associació Andorrana per a la Qualitat Ambiental Interior (AAQAI) insta les autoritats a impulsar una taula de diàleg amb la resta d'actors del sector que treballi per definir una futura llei sobre la qualitat de l'aire interior. Segons l'associació, aquest episodi posa de relleu la necessitat d'insistir en la tasca preventiva que cal fer.

L'associació recorda, en un comunicat, la importància de la prevenció per evitar els episodis com els de l'escola francesa d'Ordino. Aquesta setmana, 47  alumnes d'entre 9 i 11 anys i un adult van patir urticària, cefalea i dolor abdominal i tres d'ells van haver de ser traslladats a l'hospital on van ser donats d'alta. A hores d'ara no s'ha confirmat la causa d'aquesta intoxicació, però es descarta que sigui d'origen alimentari.

L'AAQAI organitza una trobada anual amb experts per fomentar el debat a l'entorn de la qualitat de l'aire en espais interiors i per conscienciar l'administració i la ciutadania de les mesures que cal adoptar per contribuir a la seguretat i la salut de les persones. En els darrers anys aquestes  jornades han tingut caràcter monogràfic i la darrera —celebrada el passat
mes de novembre— es va dedicar precisament a la qualitat ambiental en interiors d'escoles bressol, centres escolars, acadèmics i de formació.
 

Etiquetes

Comentaris

Trending