L’escola francesa d’Ordino recupera la ‘normalitat’ després de l’ensurt de l’erupció cutània

Aquest dijous encara es mantindran algunes mesures preventives mentre els tècnics continuen treballant en la determinació de l’origen de la intoxicació

Una ambulància a la porta del complex educatiu Germans Riba d'Ordino.
Una ambulància a la porta del complex educatiu Germans Riba d'Ordino.
“Màxima tranquil·litat i plena normalitat.” És el missatge que ha transmès el Govern 24 hores després que un profund malestar -especialment a la pell, però també a la zona abdominal i digestiva en alguns casos- afectés aquest dimarts pràcticament mig centenar d’alumnes de primària de l’escola francesa d’Ordino. El centre i els seus usuaris -mestres, col·laboradors i escolars- haurien anat recuperant la normalitat tot i que es mantenen activades algunes mesures de prevenció alhora que es continua estudiant l’origen de la intoxicació.

Durant tota la jornada d’aquest dimecres i, en principi també demà, dijous, els espais sospitosos d’haver estar estat l’escenari de la causació de l’episodi tòxic han romàs tancats. Els alumnes de l’últim cicle de primària i de maternal que haurien hagut d’usar aquestes zones han estat reubicats. Segons el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, “s’ha reforçat la neteja i la ventilació” i, per ara, no només no hi ha hagut cap nou cas d’intoxicació sinó que els afectats dimarts (47 infants d’entre 9 i 11 anys i un col·laborador educatiu) han experimentat una notable millora respecte del malestar experimentat.

Dels 67 alumnes de l’últim cicle que té escolaritzats el centre, aquest dimecres n’han faltat onze a classe, però en cap cas no es pot atribuir a “cap símptoma de salut”, ha explicat el ministre. “Tenim la tranquil·litat que les mesura preventives han funcionat i no hi ha hagut nous casos”, ha deixat clar el portaveu governamental, que ha explicat que ara per ara encara no hi ha localitzat l’origen de l’episodi anòmal tot i que hi ha una recerca activa del patogen o el tòxic que hagués pogut causar l’ensurt. S’està pendent del resultat de diverses analítiques ja practicades.

 

-

Relacionat

Un problema en els conductes de ventilació s'apunta com a causa de la intoxicació d'Ordino
L'escola francesa d'Ordino.

Relacionat

Una quarantena d'alumnes i un col·laborador de l'escola francesa d'Ordino afectats per una reacció cutània

Comentaris

Trending