Banders i caçadors inicien el recompte d’isards preveient una campanya rècord

Una prova específica a la reserva de Xixerella fa unes setmanes ja va permetre obtenir dades molt més elevades que els darrers anys

Un isard en muntanyes del Principat.
Un isard en muntanyes del Principat. BANDERS

Banders i caçadors comencen des d’aquest dimarts al Comapedrosa i durant les tres properes setmanes en tots els racons que puguin del Principat el recompte d’isards que permetrà establir la xifra d’exemplars que es podran abatre durant la setmana cinegètica per excel·lència, al setembre. S’espera obtenir xifres rècords després que les del 2020 ja ho fossin. Sense tenir en compte els caps de bestiar divisats a Enclar, que té un pla de caça específic, es van veure 908 isards.

Hi ha dos factors essencials que estan contribuint a l’increment de la cabana. Un, és el bon estat de la cabana. La pandèmia, en certa manera, ha anat bé a tota la fauna en general, malgrat que certament després dels confinaments generalitzats, hi ha més tendència d’acudir a espais naturals i caldrà veure a la llarga si això té alguna repercussió. De l’altra, és evident que la feina feta conjuntament entre els banders i els integrants de la Federació de Caça i Pesca (Facip) permet recórrer més territori i, per tant, veure més animals.

Un dels elements que permet pensar que enguany es tornarà a incrementar el nombre d’isards comptats és una mena de prova pilot que es va fer a Xixerrella fa pocs mesos. En aquest vedat ja s’hi va fer un comptatge específic i es van detectar uns 130 animals, quan l’any passat se n’hi havien vist un centenar i fa dos anys, una vuitantena. Sense cap mena de dubte tot això és producte d’un treball de millor gestió de la vegetació. Des de fa un parell d’anys que s’ha netejat el bosc i s’han obert clarianes i això ha redundat en un creixement de la cabana. S’espera que l’increment no només es doni a Xixerella sinó que l’augment sigui sostingut en tot el terreny cinegètic comú.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending