Campanya de la CEA per saber com percep Andorra la comunitat internacional

Comentaris

Campanya de la CEA per saber com percep Andorra la comunitat internacional
Campanya de la CEA per saber com percep Andorra la comunitat internacional

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha posat en marxa una campanya a través de les xarxes socials amb la intenció de conèixer l’opinió que tenen persones estrangeres del Principat. Les respostes i, sobretot, l’anàlisi d’aquestes, han de permetre millor i, si s’escau, redefinir el que s’anomena com la ‘marca Andorra’. En concret, es vol arribar a tenir “una fotografia detallada de la percepció que d’Andorra té la comunitat internacional, professional, diplomàtica i social d’arreu del món”.

Per arribar a aconseguir l’esmentada fotografia, i després de demanar els trets fonamentals de la persona que respon (edat, formació, professió, nacionalitat, lloc de residència), es formulen sis o set preguntes més començant per un ‘què sap d’Andorra’. A partir d’aquí s’intenten descobrir aspectes positius que té el país, les capacitats del Principat, es demana a l’interlocutor -que té accés a la consulta en català, castellà, anglès o francès- un país al qual Andorra s’hauria d’assemblar i per quin motiu i, finalment, se sol·licita al consultat si l’interessaria residir o invertir al país si en tingués l’oportunitat i per quin motiu. També se sol·licita la motivació del país que s’esculli com a referent d’Andorra.

Entre els aspectes positius que la CEA deixa triar a aquelles persones que vulguin respondre el qüestionari hi ha l’entorn i el medi natural; la seguretat; la fiscalitat competitiva; la grandària del país; les infraestructures turístiques; l’oferta i els horaris comercials; les estacions d’esquí; l’agenda cultural; la climatologia; i la qualitat i l’estil de vida. 

Quant a les capacitats d’Andorra s’hi citen poder esdevenir un referent europeu: ser un model en esports de neu i de muntanya; aconseguir ser un referent en qualitat de vida i salut; esdevenir un país modèlic pel nivell de seguretat; convertir-se en un ‘smart country’; ser una referència com a centre financer i empresarial; apostar per la inversió estrangera i fer-ne d’això la bandera; centrar esforços per ser un referent quant a la innovació de l’administració pública del país; convertir-se en model ecoturístic i agroturístic; transformar-se en un centre comercial competitiu i especialitzat; o ser un referent quant a turisme cultural.

Comentaris

Trending