Assassinen a França una dona per robar-li els diners amb què volia comprar tabac a Andorra per fer contraban

La policia ha detingut dos germans que van entrar al pis de la víctima, a Saint-Girons, la van lligar i emmordassar, fet que li va provocar la mort per asfíxia per agafar 3.000 euros que es van gastar en cocaïna

Cartrons de tabac en un establiment.
Cartrons de tabac en un establiment. ARXIU

La polícia francesa ha detingut dos homes per l’assassinat d’una dona de 59 anys al seu pis de Saint-Girons. Els dos sospitosos del crim van entrar a robar-li perquè sabien que la víctima tenia diners en efectiu, ja que l’endemà tenia previst desplaçar-se a Andorra a comprar cartrons de tabac amb els quals feia contraban per complementar els seus escassos ingressos. Els detinguts, dos germans de 41 i 48 anys respectivament, que són habituals consumidors de drogues i acumulen una llarga trajectòria judicial al país veí,

La dona va ser trobada morta al seu pis el passat gener. Tot indica que havia estat asfixiada. La policia va iniciar la investigació. Entre altres coses, van trobar restes d’ADN al domicili que els van conduir cap als dos sospitosos, que van ser arrestats dimarts a la regió de Pau. En l’operació hi van participar efectius del Grup d’Intervenció de la Gendarmeria (GIGN), ja que un dels germans anava armat.

Els investigadors entenen que va ser "un robatori premeditat que va sortir malament"

Els investigadors creuen que els dos germans coneixien la dona i, sobretot, que van entrar al seu pis perquè sabien que tenia diners en efectiu, ja que l’endemà volia anar a Andorra. Ho feia, de fet, de forma habitual: es desplaçava al Principat per comprar cartrons de tabac que passava de contraban i amb els quals complementava els seus escassos ingressos. Els dos homes s’haurien emportat uns 3.000 euros.

A la dona la van trobar morta, lligada i emmordassada amb cinta aïllant. Va ser aquest darrer element el que va provocar la seva asfixia. Per a la policia gal·la va ser “un robatori premeditat que va sortir malament”.  Els dos homes hauran d’afrontar una acusació de robatori amb violència amb resultat de mort i confinament forçat. Poden ser condemnats, fins i tot, una pena de cadena perpètua.

La investigació també ha determinat que els germans no haurien trigat gaire temps a gastar-se els diners aconseguits en el robatori. De fet, el mateix dia els haurien emprat per comprar cocaïna.

Etiquetes

Comentaris

Trending