Torna de sorpresa la gerent de la Fundació Privada després d’una llarga baixa i s’agafa vacances

Els ministres d’Interior i Afers Socials, que co-presideixen la institució, hauran d’acabar gestionant el retorn de Carme Padreny a pocs mesos del final de la legislatura

Carme Padreny en una Fira d'Andorra la Vella en representació de la fundació.
Carme Padreny en una Fira d'Andorra la Vella en representació de la fundació. ARXIU

Sorpresa i majúscula a la Fundació Privada Tutelar per Nadal. Pocs dies abans de festes va reaparèixer la directora-gerent de la institució, una Carme Padreny que estava de baixa des del mes d’abril aproximadament. Padreny va causar baixa enmig d’unes turbulències que van sacsejar la fundació. La seva ‘sortida’ va pacificar l’entitat almenys aparentment i ara hi ha certa expectació per veure com es resoldrà la situació de Padreny. Dins mateix de la fundació es donava per fet que la directora-gerent només tornaria per ser acomiadada.

De moment, però, i sense que consti que la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, estigués al cas de la reincorporació de Padreny, la gerent va estar uns pocs dies al seu lloc de treball i de seguida va agafar vacances, anunciant que no tornaria fins després de festes. S’espera veure després què passarà i si els dos ministres de tutela de la fundació -a banda de Pallarés també forma part del patronat de l’ens el titular d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell- adoptaran alguna decisió respecte de Padreny. Ara mateix, però, i a pocs mesos del final de la legislatura, sembla complicat.

Però la situació, especialment per alguns dels treballadors, està generat entre expectació i estupefacció. I cert neguit. Una part de la plantilla va estar treballant molt mesos a disgust per decisions de Padreny, encara que el clima estava enverinat per moltes raons variades. No cal oblidar que el lloc que ocupa Padreny és la plaça de retorn de l’actual secretària general de Govern, Ester Fenoll.

Josep Rodríguez, al fons, i Carme Padreny, d'esquena a la dreta.

Relacionat

Sense gerent ni president a la Fundació Privada Tutelar

Durant els mesos d’absència de la directora-gerent, ha minvat de forma ostensible el malestar general encara que, certament, el funcionament de la fundació no ha parat d’anar a pitjor en alguns aspectes. També és cert que cada cop hi ha més demandes de tuteles o curateles i que la fundació és la única entitat al país legalment facultada per poder-les assumir. En tot cas, les diverses fonts consultades admeten que no es comptava massa amb el retorn de Padreny i que és un petit (o més que petit) entrebanc que s’haurà de gestionar.

Correspondrà als co-presidents ministerials adoptar les decisions que considerin escaients. Formalment des de fora de la institució, tot estant de baixa, la gerent s’ha mantingut força al corrent de la situació, entre altres coses a partir del contacte amb algunes de les persones tutelades.

Comentaris (12)

Trending