Sense gerent ni president a la Fundació Privada Tutelar

Carme Padreny fa dies que està de baixa i Josep Rodríguez, que estava en funcions des de fa temps, hauria decidit plegar definitivament desencisat amb la gestió que es fa de l’ens

Josep Rodríguez, al fons, i Carme Padreny, d'esquena a la dreta.
Josep Rodríguez, al fons, i Carme Padreny, d'esquena a la dreta. ARXIU / BISBAT

La Fundació Privada Tutelar és un pollastre sense cap. Una nau sense rumb. O potser els tentacles i els fils que es mouen per sota de la taula fan que es mogui a l’antull de qui sempre ha manegat l’organisme a la seva voluntat. Sia com vulgui, el que és clar és que ara mateix l’ens no té ni gerent ni president. La primera, Carme Padreny, fa setmanes que està de baixa. El segon, Josep Rodríguez, feia temps que estava en funcions i fart de la situació de permanent provisionalitat hauria decidit tocar pirandó.

La situació que es viu a la fundació és desencoratjadora per molt que, segons asseguren diverses fonts, sempre hi ha a qui un estat com el que es viu, ja li va bé. Formalment, la presidència l’hauria assumit la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, que compartiria aquest càrrec, si la legislatura s’allarga encara fins al març que ve, amb el titular d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell. Amb tot, però, qui portaria la veu cantant en el dia a dia seria la coordinadora de la fundació, Emma Portella, que també ha tingut més d’una enganxada amb alguns dels treballadors.

Imatge d'una visita del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a les instal·lacions de la fundació.

Relacionat

El personal de la fundació tutelar està a l’expectativa de “possibles canvis”

El desencís, per tant, continua. Padreny s’hauria posat de baixa laboral enmig d’una forta pressió que l’assenyalava com a responsable de tots els mals interns. Alhora, en alguns sectors, hi ha la sospita que s’estava movent quelcom per darrere amb la voluntat de col·locar en la gerència de la fundació algú de la confiança estricta de la secretària general de Govern, Ester Fenoll, i alhora ex-directora-gerent de la institució, per tal de tenir-la controlada i alhora poder-s’hi reincorporar en el moment que el seu càrrec polític, si escau, s’esgoti.

En tot cas, les diverses fonts consultades sí que han coincidit en afirmar que la baixa de la gerent actual hauria frenat qualsevol execució de decisió, que podria passar, efectivament, pel seu relleu. Malgrat que la situació laboral entre els professionals s’hauria calmat relativament, el desencís intern i la sensació d’anar sense rumb, fins i tot en perjudici en alguns casos dels tutelats, hi continuaria sent.

Comentaris (7)

Trending