Sis adjudicataris nous i eines noves per als horts socials de Sant Julià

El comú lliura les claus de les parcel·les i dues d’elles (de les 24 existents) es destinaran a cultius per proveir d’aliments a Càritas parroquial

L'acte de lliurament de les claus s'ha fet a l'Auditori Rocafort.
L'acte de lliurament de les claus s'ha fet a l'Auditori Rocafort. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, i la consellera de Social, Maria Servat, han lliurat aquesta tarda les claus dels horts socials del Dau i del Ganxo en un acte celebrat a l'auditori Rocafort. Sis dels sol·licitants i adjudicataris són novells, i també són noves moltes de les eines de què disposaran els usuaris de les parcel·les, dues de les quals es destinen a produir aliments per a Càritas.

És la tretzena edició d'aquesta iniciativa social que organitzen conjuntament el comú lauredià i la Fundació Julià Reig. Són 22 les parcel·les que s'han lliurat de les 24 disponibles, cosa que permetrà destinar dues d'elles al conreu de vegetals per portar a Càritas. Aquestes darreres seran responsabilitat de tots els hortolans i sobre aquest aspecte Codina ha destacat que “penso que és l'hort més ben cuidat de tots perquè saben que el que surt d'allà va per a les famílies necessitades i per tant son partícips d'aquest vessant social”.

Enguany, els arrendataris podran treballar en millors condicions perquè, a més de les obres que es van fer l'any passat a la barraca per solucionar les filtracions d'aigua, cal sumar l'adquisició d'estris nous. Com és habitual, els horts s'entreguen amb la terra preparada i abonada i en el sobre que se'ls lliura, els hortolans tenen les claus, el reglament i el contracte.

La concessió de les parcel·les s'ha fet, com és usual, després de les entrevistes pertinents per validar que responen als criteris del reglament i normativa actual. Aquest any, sis dels sol·licitants són nous i, si les mesures ho permeten, es recuperarà l'esmorzar o dinar cap als mitjans de juny.

Comentaris

Trending