El PS descarta que una part de la taxa turística es destini a les pensions de jubilació

La formació socialdemòcrata manté la jubilació als 65 anys i l'anticipada als 61, amb una penalització del 3% per any

Comentaris

Vela, López i Salazar durant la roda de premsa d'aquest dimecres al Consell General.
Vela, López i Salazar durant la roda de premsa d'aquest dimecres al Consell General. PS

El PS ha descartat que una part de la taxa turística es destini a les pensions. La formació socialdemòcrata manté la jubilació als 65 anys i l'anticipada als 61, amb una penalització del 3% per any i els requisits per accedir a una prestació de 15 anys cotitzats. Les propostes han estat presentades aquest dimecres per Pere López, Susanna Vela i Judith Salazar.

El PS aposta per un augment de les pensions mínimes actuals per persones que han cotitzat a partir de 37 anys i mig, L'objectiu és equiparar-les amb el salari mínim. Així mateix creuen que les pensions han de tenir en compte la inflació a banda d'augmentar segons l'IPC. Amb 37 anys i mig cotitzats es cobraria el 100% del salari mínim; amb 35 anys seria del -93,25%; i amb 32,5 anys  el -86,5%.

Els socialdemòcrates són contraris a augmentar les cotitzacions que juntament amb allargar l'edat de jubilació, són dues recomanacions del Fons Monetari Internacional (FMI) anunciades en el darrer informe. Segons Pere López, "Tots sabem quines recomanacions ha fet l'FMI a molts països i quines han estat les conclusions. En tot cas, no és un organisme que ens inspiri especial confiança".

Un moment d'una reunió de la comissió, amb la socialdemòcrata Susanna Vela al fons a la dreta.

Relacionat

Jubilació als 65 anys i destinar tota la cotització, propostes del PS per reformar les pensions

La proposta per a la reforma de les pensions es va presentar a la comissió dimarts de la setmana passada i és fruit d'un treball conjunt entre el grup parlamentari, el partit i experts. Per Pere López, és "una proposta de solidaritat intergeneracional i de sostenibilitat econòmica". Ha reconegut que "en temes molt importants hi ha plantejaments que, d'entrada, no són coincidents" i ha esmentat l'edat de la jubilació que la majoria vol augmentar o l'increment de les cotitzacions que des del PS es considera un risc. López diu que aniran a les pròximes reunions amb voluntat constructiva.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending