El PS acusa Govern “d’empobrir la ciutadania” amb les noves tarifes dels centres sociosanitaris

La formació lamenta una mesura que “ens preocupa” i que, al seu entendre, demostra el tarannà de l’executiu en polítiques socials

FM6wAs8XEAIVnUT
FM6wAs8XEAIVnUT PS

El Partit Socialdemòcrata ha denunciat que el canvi de tarifes per a les residències sociosanitàries “empobreix encara més a la ciutadania”. Des de la formació s’han mostrat sorpresos per la modificació de preus, tot deixant clar que “ens preocupa”. Consideren que és una demostració més del tarannà de les polítiques socials del Govern. En aquest sentit, també han carregat contra el que consideren inacció a l’hora d’abordar la cada cop més greu problemàtica de l’habitatge.

“Una mesura molt social”. Així ha qualificat la decisió el secretari d’organització del PS, Pere Baró. Emprava, evidentment, la ironia. “Encara en plena Covid ens sorprèn molt, ja que en comptes d’ajudar a la ciutadania l’empobrim una mica més”, ha denunciat. Des de la formació han avançat que s’han començat a moure per “estudiar bé el decret entre grup parlamentari i direcció del partit i parlar amb la gent” per veure quines accions es poden prendre.

Teresa Milà i Carme Pallarés han estat les encarregades de fer públic l'increment de tarifes.

Relacionat

Govern encareix les tarifes per entrar a una residència sociosanitària

Des del PS s’ha lamentat que l’increment de preus -“social no ho és pas”- s’emmarca en “les polítiques socials de DA” i que ells “entenen que han de tenir rendibilitat”, fet que “no ha de ser així”. Per a Baró “tot això mostra quin tipus d’Andorra volen”.

Zapatero, al mig, en una trobada amb els ministres Víctor Filloy i Joan Martínez Benazet.

Relacionat

Enuig entre la gent gran pels nous preus per entrar a una residència

Una crítica que es fa extensible a la gestió del problema de l’habitatge. Baró, que ha estat acompanyat en la compareixença davant la premsa pel vocal del comitè executiu Joao de Melo, ha fet públics els resultats d’una enquesta via xarxes socials. De 128 participants, el 97% considera que els preus de lloguer a Andorra “són desmesurats”, el 67% entén que els polítics no són conscients de la situació i el 94% afirma que el Govern “no fa polítiques d’habitatge”. Llavors, “el que es pot resumir és que el que estan fent no funciona” i han defensat que el que cal és “gastar els diners del pressupost en les necessitats d’una ciutadania que el que vol és poder viure”.

Per la seva banda, de Melo ha fet una crida a “treballar les polítiques de forma conjunta, escoltant les propostes que tenim, que en són moltes”. I és que, fins ara, al seu entendre, aquestes “han fracassat”. El dirigent socialdemòcrata ha avisat que “no es poden excusar en la pandèmia, perquè el problema existeix des de fa molt més temps”.

Fins i tot han insinuat que caldria tornar sortir al carrer a protestar. “Potser hauríem de fer un altre crit a la ciutadania per manifestar-se un altre cop”, ha apuntat de Melo. Per la seva banda, Baró ha deixat clar que “Si hem de fer-ho, estarem al costat de la ciutadania”.

Etiquetes

Comentaris

Trending