Els propietaris d'immobles celebren poder carregar la totalitat de l’IPC, tot i el control al sector

No veuen cap problema d’insolvència en les famílies si s’aplica l’increment de la inflació a tots els salaris

Habitatges a Andorra La Vella.
Habitatges a Andorra La Vella.

Un bri d'aire fresc per als propietaris d'immobles amb l'anunci de Filloy de poder repercutir tota la inflació en el preu dels lloguers. Tot i això, insisteixen en el fet que es liberalitzi totalment el sector. De fet, assenyalen que "el cos de vida puja per a tothom" i que si s'aplica l'augment corresponent als salaris no té per què haver-hi problemes perquè les famílies puguin afrontar amb garanties el lloguer.

L’Associació de Propietaris de Béns i Immobles (APBI) ha celebrat l’anunci del ministre de Territori i habitatge, Víctor Filloy, que es podrà aplicar tot l’increment de l’IPC en els lloguers el 2023. “Per fi, el ministre ha vist que intervenir en els preus no és una bona opció”, ha apuntat el vicepresident de l’entitat Artur Homs. Tot i això, aquesta alegria inicial, però, queda maquillada per “la limitació en el contracte”.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.

Relacionat

Els propietaris de pisos podran traslladar tot l’IPC al lloguer l’any vinent

Aquesta aplicació de tota la inflació al preu del lloguer, per Homs no hauria de suposar cap problema si l’actualització es fa per tothom; “si és així, ningú hauria de tenir problemes per pagar el lloguer”. Tot i això, reconeixen que “els salaris són baixos”, que juntament amb pràctiques abusives d’alguns, “poden posar a famílies en situacions complicades”.

“El nivell de vida puja i ho fa per tothom”, ha assenyalat Homs, que no veu cap motiu perquè els lloguers no puguin créixer igual que la resta de coses. De fet, des que es va iniciar la congelació de lloguers, any rere any, van expressant el seu malestar per no poder modelar els preus segons el mercat. Un únic punt, el de la congelació dels lloguers, amb el que estan d’acord amb la Unió Sindical d’Andorra que veu com aquest fet pot provocar un increment encara més notori quan es liberalitzi el sector.

Comentaris (7)

Trending