El primer pas de vianants LGTBI d’Andorra

L’acció ha entrat dins del programa per a la reivindicació de l’Orgull de Diversand i s’ha pintat en plena avinguda Meritxell

Diversos components de Diversand al pas de vianants.
Diversos components de Diversand al pas de vianants. Pilar Candel

“És el primer pas de vianants amb la bandera LGTBI d’Andorra i és un símbol de visibilitat i de suport”, explicava la presidenta de Diversand, Rocío Soler. Per a ells, i per a tot el col·lectiu del país és un dia històric. En plena avinguda Meritxell, a la porta d’un dels establiments més concorreguts de la capital, des d’avui i fins a sempre estarà reflectida la bandera que els representa.

La pintada ha sigut una mica precipitada, tot i que ja fa temps que s’havia sol·licitat des de l’associació al servei de circulació. Buscar l’indret perfecte per poder estampar la bandera no ha sigut una feina fàcil, però finalment s’ha aconseguit el pas de vianants perfecte. “Havia de tenir sis pastilles perquè la bandera es pogués pintar completa. Vam proposar qualsevol de l’avinguda Meritxell perquè volíem que estigués cèntric i estem molt contents amb l’elecció final”, ha apuntat Soler.

Tot i que ha costat, sobretot per escollir l’indret, Soler ha afirmat que hi ha hagut molt de suport per part de les institucions i que no s’ha posat cap impediment per portar endavant l’acció. “Nosaltres ho celebrem perquè és el primer d’Andorra, però tampoc és una cosa extraordinària. Hi ha molts passos de vianants amb la bandera a ciutats europees i aquí ja fa temps que devíem haver-lo tingut”, explicava la presidenta.

L'activista trans Michelle Relayze posa amb els membres de Diversand durant l'acte pel Dia de l'Orgull d'ara fa uns anys.

Relacionat

El ‘Pride’ 2021 inclou una formació per a polítics en matèria d’identitat de gènere

Aquesta ha sigut una petita acció de visibilització i reconeixement per al col·lectiu, però Soler ha explicat que “encara hi ha molta feina a fer”, destacant el canvi de nom de les persones trans. “Si hi ha una sensibilitat per part de la societat, finalment els polítics respondran”, per aquest motiu, a Diversand es centren i treballen molt en profunditat amb l’educació i la formació en matèria d’identitat de gènere.

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending