El ‘Pride’ 2021 inclou una formació per a polítics en matèria d’identitat de gènere

Diversand ha preparat un programa per celebrar l’Orgull a Andorra, on s’inclou aquesta jornada, a més de l’acte principal a la Plaça Coprínceps el diumenge, 27 de juny

L'activista trans Michelle Relayze posa amb els membres de Diversand durant l'acte pel Dia de l'Orgull d'ara fa uns anys.
L'activista trans Michelle Relayze posa amb els membres de Diversand durant l'acte pel Dia de l'Orgull d'ara fa uns anys.

Les mesures sanitàries han tornat a reduir el programa dedicat per a reivindicar el dia de l’Orgull a Andorra. Tot i això, Diversand ha aconseguit organitzar diferents actes i activitats perquè el ‘Pride’ ressoni al país. Entre els plats forts es troba una sessió de formació a polítics del Consell General i càrrecs públics de Govern, que es farà el dilluns, 28 de juny. La resta de la programació començarà avui mateix, amb la pintada del primer pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI, i continuarà amb l’acte a la Plaça Coprínceps i un sopar amb la padrina de l’any passat, Michelle Relayze.

“Un dels objectius principals de l’associació és la formació i l’educació. S’ha de fer pedagogia a tots els àmbits de la societat”, explica la presidenta de Diversand, Rocío Soler, respecte a la formació destinada a figures polítiques, que tindrà lloc el dia 28 a la Llacuna. La proposta s’ha traslladat a les comissions legislatives qu s’ha considerat tenen més relació amb la qüestió que es tractarà, “després haurem de veure qui vindrà i qui no”. A la jornada es tractarà la identitat de gènere en la seva globalitat, “farem una formació del que és la realitat, del que és la infància, l’adolescència, persones adultes, obstacles i dificultats que es troben les persones trans”.

D’altra banda, la celebració principal del ‘Pride’ serà l’acte a la Plaça Coprínceps, “el tema Covid-19 ens ha dificultat molt l’organització”. Així i tot, es donarà lloc la lectura del manifest, a més del conta-contes de la història ‘No em dic Pol, em dic Sarai’, que dóna visibilitat als infants transsexuals, un photocall i la presència d’un discjòquei. “Serà un encontre més simbòlic, perquè per les mesures de seguretat han començat a caure totes les propostes que teníem. Però al final el més important és fer visible aquest dia”.

En aquest aspecte, la idea de Diversand era poder fer un Orgull molt més participatiu i visible al carrer. Així i tot, han aconseguit posar els colors de la bandera LGTBI al pas de vianants entre l’avinguda Meritxell i el carrer Dr Molines. La pintada es farà aquesta mateixa tarda, i s’ha gestionat amb el comú de la capital i el servei de mobilitat.

Per rematar els dies de reivindicació, el divendres, 2 de juliol, es celebrarà un ‘Sopar Pride’, obert a tota la ciutadania, a la pizzeria Primavera, on acudirà la padrina de l’any passat i reconeguda miss transsexual, Michelle Relayze, que farà una actuació. “Per al col·lectiu trans és un referent i ens ho passem molt bé amb ella”.

PRIDE 2021
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending