Només quatre de cada deu aturats prioritza el Servei d’Ocupació a l’hora de buscar feina

La recerca a través de coneguts o anar directament a dur el currículum a les empreses són mètodes que desperten més confiança entre les persones que s’han quedat sense treball

Les dependències del Servei d'Ocupació, a l'edifici de l'Obac.
Les dependències del Servei d'Ocupació, a l'edifici de l'Obac. Altaveu

La confiança de les persones aturades en el Servei d’Ocupació per buscar feina no és pas elevada. Al contrari. Una gran part de les persones que estan intentant trobar un nou treball ho fan a través d’altres mètodes, com ara fer crides a través de coneguts o entregar els currículums directament a l’empresa. Poc més de quatre de cada deu es posen en contacte amb el departament.

Així es reflecteix de les dades incloses pel departament d’Estadística en l’Enquesta de Forces del Treball corresponent a l’any 2020. Entre els aturats que s’han consultat, només el 44,2% asseguren que, a l’hora de buscar una nova feina, es posen en contacte de forma presencial amb el Servei d’Ocupació. En canvi, altres fórmules per recercar treball són més utilitzades.

És el cas de demanar ajuda a amics, parents o coneguts. El 56% dels enquestats afirmen que han fet servir aquesta fórmula, mentre que un 52,4% també explica que ho ha provat presentant el seu currículum directament a les empreses. Altres fórmules citades són els anuncis de feina a premsa o internet (42,6%) o la visita a empreses de treball temporal (12,1%).

Segons la mateixa enquesta, la gran majoria de persones sense feina l’han perdut fa menys d’un any. És a dir, només el 6,2% entren dins la categoria d’aturats de llarga durada. Ara bé, una nova evidència de l’impacte del coronavirus sobre el mercat laboral és el fet que s’han incrementat el nombre de persones que s’han trobat sense treball en els darrers dotze mesos. Si a final del 2019, aquesta situació afectava nou de cada deu desocupats (90%), ara en són un 93,8%.

Amb relació al motiu pel qual estan actualment aturats, el 31,9% expliquen que han estat víctimes d’un acomiadament involuntari i individual mentre que un 24,8% van veure com es finalitzava el seu contracte laboral i no se’ls renovava. Un 9,6% van veure’s afectat per un acomiadament col·lectiu i un 9,4% no treballaven perquè estaven acabant els estudis.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending