Els mateixos casos de violència de gènere durant el confinament que en sis mesos els anys anteriors

Afers Socials ha atès des del 14 de març fins al 15 de setembre 102 casos nous, dels quals 60 es van donar entre mitjan març i finals de maig

El 181 és el número de telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere.
El 181 és el número de telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere. POLICIA D'ANDORRA

Que el confinament va ser, entre moltes altres coses, un cau de generació de violència de gènere en són un clar exemple les dades de casos atesos pel ministeri d’Afers Socials. Només entre mitjan març i final de maig, els especialistes en la matèria del departament governamental va haver d’ocupar-se de seixanta casos, que són els mateixos que els tres anys precedents hi ha hagut de març a setembre.

Hores d’ara, i des de l’inici del confinament arran de la primera onada de coronavirus, el ministeri ha hagut d’intervenir en 102 casos de nova generació durant aquests mesos. La dada, evidentment, queda molt per sobre dels 60 haguts en el mateix període del 2017, els 60 del 2018 o els 63 del 2019. El que sí que és cert és que des del juliol, perquè al juny també hi va haver molts més casos aquest 2020 respecte dels anys precedents, la situació ha tendit a una clara normalització aparent, almenys, tal i com ha indicat el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy.

violencia genere
 

Els casos nous que han anat apareixent, evidentment no són els únics que tracten els especialistes del departament en matèria de violència de gènere. Hi ha casos que s’acumulen o s’han de seguir durant anys i d’altres que aparentment es tanquen i al cap d’un temps es reobren i que, per tant, no són considerats nous. Durant tot l’any cada mes s’han tractat més de cent casos en total. De fet, durant l’abril, el maig i el juny s’han tractat de l’ordre de 125 casos acumulats, sempre molt per sobre de les xifres dels anys anteriors.

Comentaris

Trending