Una inversió elevada per reduir el risc de caiguda de rocs i fer pisos a la clínica de Santa Coloma

Jover defensa que el projecte no s’ha improvisat sinó que estava ja previst al pressupost des del juny, amb una partida plurianual de més de cinc milions, bona part de la qual es destinaria a garantir la seguretat del terreny

L'entrada de l'antiga clínica de Santa Coloma.
L'entrada de l'antiga clínica de Santa Coloma.

El Govern ha defensat que la proposta de construir pisos socials als terrenys de l’antiga clínica de Santa Coloma no és pas una improvisació. De fet, el portaveu, Eric Jover, ha volgut posar en relleu que ja estava planificada en l’elaboració del pressupost, amb una partida específica per a aquesta qüestió. També ha admès que les parcel·les estan afectades pel risc de caiguda de rocs, un perill que es pot eliminar amb les proteccions adequades. Justament a aquestes obres es destinaria bona part de la partida prevista, de més de cinc milions d’euros.

Cert, no tota ella hauria de ser destinada al projecte. De fet, queda consignada com una transferència de capital al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària per a diferents actuacions per a la qual es crea un nou plurianual. En concret, 3,025 milions per al 2023 i 2 per al 2024. Al projecte legislatiu s’indica que es destinaria a la “construcció de les proteccions, adquisició i enderroc de l’antic centre hospitalari de Santa Coloma”, tot i que també inclou altres obres com la reforma de l’àrea d’urgències o de l’hospital de dia.

L'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

Govern negocia per convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos de preu assequible

El projecte legislatiu no especifica quin seria el cost concret d’aquestes proteccions. Una idea, però, es podria veure en el pressupost del fons de reserva pel 2022, que parlava d’una inversió de 2,6 milions per a les actuacions vinculades a l’enderroc de l’antiga clínica i la col·locació de barreres de seguretat. El que sí que queda clar és que l’obra -només per assegurar la zona- seria d’una quantia important.

Jover ha explicat que “ja tenim diferents estudis de la tipologia de protecció que caldria construir per protegir activament i alliberar tot aquest espai”. De fet, ha remarcat que no afecta només la clínica sinó altres terrenys que també són propietat del fons de reserva. Així, ha afirmat que “tenim feina avançada” i ha defensat que “la partida es va introduir el juny perquè ja havíem tingut converses amb l’FRJ”. D’aquesta forma, ha negat que la proposta anunciada dilluns sigui una improvisació.

Baró i López durant la roda de premsa.

Relacionat

El PS retreu a Govern i majoria que “només estan al costat dels més rics”

Ho ha fet en resposta als dubtes plantejats unes hores abans des del Partit Socialdemòcrata. Jover no ha volgut evitar carregar contra la principal formació de l’oposició, a la qual ha acusat “d’aprofitar-se d’una problemàtica real per fer populisme polític”. En canvi, ha defensat que el Govern fa accions reals. “La pota pública hi ha de ser. Hi és, com són els tres milions d’euros en ajuts a l’habitatge que tenim pressupostats o els deu que destinarem a través del fons público-privat a l’edifici de Borda Vella”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending