El PS retreu a Govern i majoria que “només estan al costat dels més rics”

La formació torna a criticar les polítiques d’habitatge i expressa els dubtes sobre la proposta de fer pisos socials al terreny de l’antiga clínica de Santa Coloma

Baró i López durant la roda de premsa.
Baró i López durant la roda de premsa. G. P.

El Partit Socialdemòcrata ha insistit en les crítiques que, des de fa temps, es fa a la majoria i al Govern, especialment per la gestió de la problemàtica de l’habitatge. El secretari d’organització, Pere Baró, i el president de la formació i del grup parlamentari, Pere López, han carregat contra “una administració que, actualment, només està al costat dels qui ja són rics” i de voler “una Andorra basada a atreure residents d’alt poder adquisitiu”. També han expressat dubtes sobre la proposta de construir pisos socials al terreny de l’antiga clínica de Santa Coloma.

Des del principal partit de l’oposició s’ha volgut remarcar un cop més l’oposició als pressupostos pel 2022, aprovats el passat dilluns al Consell General. “Són insuficients i poc realistes i no aborden els principals problemes de la ciutadania”, ha lamentat Baró. Això demostra, al seu entendre, que “hi ha un Estat que no està al costat de la gent”.

En canvi, ha denunciat el secretari d’organització socialdemòcrata, qui sí que té grans facilitats és qui vulgui posar al mercat pisos cars, per a persones amb unes rendes elevades. “DA vol una Andorra basada en residents d’alt poder adquisitiu. Això provoca que l’escletxa social sigui cada cop més gran”, ha apuntat. En aquesta línia, el president del partit li ha donat suport, tot remarcant que, actualment, hi ha molts projectes immobiliaris en marxa, més o menys avançats, però que en una gran majoria tenen aquest client potencial.

“On s’estan construint els pisos per a la gent treballadora del país?”, ha preguntat. A continuació, ha exigit que “és hora de deixar de fer polítiques perquè vinguin residents d’alt poder adquisitiu i fer-les pels residents que no troben habitatge”.

López ha insistit en el fet que “segueixen sense veure la llum les grans promeses d’inici de legislatura”. I, a la vegada, ha criticat el fet que en les seves intervencions, el ministre Víctor Filloy només destaca que “centra la seva acció a fer les coses més fàcils als empresaris” quan “no pot oblidar que el principal problema és que hi hagi pisos pels ciutadans”.

L'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

Govern negocia per convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos de preu assequible

Sobre el projecte anunciat a l’antiga clínica de Santa Coloma, ha volgut ser “prudent” i esperar a “tenir més informació”. Tot i això, no ha amagat que li genera dubtes. I és que, recorda, “l’espai és una zona de caiguda de rocs on tenim entès que no es pot construir”.

A l’espera de tenir més informació, però, el president del grup socialdemòcrata no ha evitat posar en relleu un fet. Més aviat, una sensació. “D’entrada sona com a resposta improvisada a la proposta ferma d’habitatge públic que vam fer des del PS”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending