La inspecció a la residència Sant Vicenç d’Enclar no revela cap anomalia ressenyable

Un grup de treball constituït per membres del SAAS, de l’oficina Covid i de la clínica geriàtrica analitzen l’origen del brot i en fan el seu seguiment; per ara no ha incrementat el nombre de contagiats, que no presenten complicacions

Una imatge del centre geriàtric ubicat a Santa Coloma.
Una imatge del centre geriàtric ubicat a Santa Coloma. Cristian Cortés

La inspecció a la residència privada concertada Sant Vicenç d’Enclar després de la detecció d’un brot de Covid no ha evidenciat, segons les primeres impressions, cap anomalia ressenyable. D’aquesta manera, s’apunta a causes “fortuïtes” molt pròpies de la perillositat i fàcil propagació del virus com a origen dels fins a quaranta contagis que per ara s’han diagnosticat, de cop, a la clínica geriàtrica. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha informat de l’activació d’un grup de treball que analitza quins han pogut ser els causants del brot.

D’ofici i periòdicament, es fan revisions, inspeccions a tot els centres sociosanitaris. Quan en un d’aquests equipaments, a més a més, s’hi origina un brot del que sigui, en aquest cas i els últims temps sempre de coronavirus, s’hi fa una inspecció específica. “Els resultats no els tenim, però la primera impressió” després de parlar amb els inspectors i també havent mantingut contactes amb altres professionals sanitaris que han intervingut aquests darrers dies en la gestió de la ‘crisi’ és que no hi hauria una negligència ni tan sols una mala praxi rellevant que expliqués que s’hagi ‘colat’ el virus al centre.

Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.

Relacionat

Calma tensa a Sant Vicenç d’Enclar

En tot cas, el titular de Salut ha explicat que s’ha creat una comissió de treball amb membres del SAAS, de l’oficina Covid i professionals de la clínica geriàtrica que estan investigant l’origen i treballant en la gestió del brot. Sense llançar campanes al vol, i amb la molta feina que s’ha girat a la residència perquè tot i que vuit interns s’han derivat al Cedre pràcticament mitja plantilla està de baixa pels contagis, el millor hores d’ara és que no hi ha més casos dels quaranta (31 interns i nou professionals) diagnosticats entre dimarts i dimecres.

El millor de tot, benentès, és que les darreres hores no han aparegut nous casos, que no vol dir que no puguin aparèixer i per aquest motiu s’estan fent seguiments més sovintejats dels que ja es feien fins per detectar qualsevol nou contagi si fos el cas. També, tal i com ha confirmat Martínez Benazet, cap dels infectats “no revesteix criteris de gravetat”. De fet, la immensa majoria dels afectats són asimptomàtics, i els vuit que han estat traslladats al Cedre (dos almenys previ pas a l’hospital) ho han estat perquè necessiten una atenció més intensa, però no pas perquè la simptomatologia sigui preocupant.

Comentaris (3)

Trending